Hääkuvaaja Turussa

Ja koko Suomessa sekä ulkomailla!

Olet todennäköisesti päätynyt tälle sivulle, koska sinä ja rakkaasi suunnittelette häitä. Yeeey, paljon onnea! Teillä on edessänne todella ainutlaatuinen kokemus. Nimeni on Ellen Kivistö ja olen hääkuvaaja Turusta. Kuvaan maanläheisiä, intiimejä ja tunteellisia rakkaustarinoita missäpäin Suomea tahansa. Olen myös valmis seikkailuun, mikäli aiotte avioitua ulkomailla!

Olemme hyvä mätsi jos:

Kuulostaako teidän jutulta!?

Aamuvalmistelut

Voi tuntua epätodelliselta, että kaiken suunnittelun, tekemisen ja odotuksen jälkeen on vihdoinkin teidän päivänne. Ilmassa on havaittavissa aivan erityinen odotuksen tunne hääpäivän aamuna. Vatsassasi saattaa pyöriä perhosia istuessasi kampaajalla ja meikkaajalla – silloin minä astun rauhallisesti mukaan kuvaan ja ikuistan tuon tunteellisen hetken.

Toivoisin teidän keräävän yhteen kaikki ne tarkasti valitut pienet yksityiskohdat, kuten tuoksut, vihkisormukset, kalvosinnapit, kellot, juhlakengät, kutsukortit ja muut painotuotteet voidakseni kertoa ja ikuistaa hääpäivänne alusta loppuun niin hyvin ja persoonallisesti kuin mahdollista. Lainaisin mielelläni myös häämekkoa pariksi minuutiksi, jotta voin kuvata sen kauniista ripustettuna ennen kuin on aika pukeutua.

Kuvaan mielelläni niin morsiamen kuin sulhasenkin valmistelut mikäli olette samassa rakennuksessa mutta eri huoneissa tai sijaitsette muuten lähellä toisianne. Kuvaan yleensä vain morsiamen valmistelut, jos valmistaudutte samanaikaisesti eikä minun ole mahdollista liikkua molempien paikkojen välillä. Valokuvaustyylini on luonnollinen, joten teidän ei tarvitse tuntea paineita mukautua minun mukaani.

Ensikohtaaminen

Hääpäivänne ensimmäinen tapaaminen, jota kutsutaan nimellä first look, on myös muualla maailmassa jalansijaa saanut amerikkalainen hääperinne. Voimme järjestää ensitapaamisellenne kauniin paikan valmistelujen läheisyydestä, jos päätätte nähdä toisenne ennen vihkiseremoniaa. Tähän kuvaustuokioon kannattaa varata 15 min aikaa.

Se voisi mennä esim. näin: Toinen teistä, usein sulhanen, odottaa selkä morsiameen päin. Morsian kävelee hitaasti sulhasta kohti minun kuvatessa sulhasta suoraan edestäpäin morsiamen ollessa taustalla. Morsiamen ollessa tarpeeksi lähellä vaihdan kuvakulmaa ja kuvaan teitä sivusta, sitten morsian laittaa kätensä sulhasen olkapäälle ja sulhanen kääntyy. Se reaktio, kun rakkaasi näkee sinut ensimmäistä kertaa hääpuvussa, on erittäin kaunis ja tunteellinen.

Ensitapaamistanne on mahdollista jatkaa lyhyellä potrettikuvauksella. Alla voitte lukea lisää siitä, kuinka potrettikuvauksen voi jakaa osiin.

Vihkiseremonia

Sitten on vihkiseremonian aika – hääpäivänne kohokohta, kun vihdoinkin saatte sanoa toisillenne TAHDON. Tämä on usein päivän jännittävin hetki, mikä on mielestäni hieman hassua. Olette siinä, koska haluatte viettää loppuelämänne yhdessä ja olette kutsuneet myös kaikki läheiset ystävänne sekä sukulaisenne todistamaan tätä hetkeä.

Saavun vihkipaikalle hyvissä ajoin valokuvaamaan jännityksessä odottavia vieraita. Vihkimisen aikana olen niin huomaamaton kuin mahdollista. Minulla on äänettömät kengät, jotten häiritse puheita, liikun lähinnä musiikin aikana enkä käytä salamaa. Kuvaamalla kahdella kameralla takaan, että teillä on itsestänne ja vieraistanne monipuolisia tilanne- ja lähikuvia.

On erittäin suositeltavaa järjestää niin kutsutun unplugged wedding:in, missä luovutatte valokuvauksen kokonaan minulle ja kehotatte vieraitanne jättämään kamerat ja kännykät laukkuihin vihkiseremonian ajaksi. Näin vieraat pääsevät nauttimaan seremoniasta ja minä saan työskennellä rauhassa ilman yllättäviä salamoita tai tungosta käytävällä. Jälkeenpäin tulette arvostamaan tätä, koska valokuvissa näkyy vieraiden kasvot elektroniikkalaitteiden sijaan. Jos haluatte kuitenkin antaa vieraiden valokuvata, niin suosittelen teitä seisomaan alttarin edessä seremonian jälkeen, jotta halukkaat saavat ottaa teistä kuvia.

Kuvaan tietysti myös kirkosta lähtemisen ja onnitteluhalaukset. Jos haluatte ryhmäkuvan kaikkien vieraiden kanssa, niin se onnistuu sujuvasti seremonian jälkeen kaikkien ollessa paikalla.

Potretit

Potrettikuvaus on ainoastaan teille kahdelle tarkoitettu mukava hetki. Annan teille pieniä tehtäviä, joiden avulla kuvista saadaan luonnollisia ja persoonallisia. Voin pyytää teitä esim. kävelemään käsi kädessä, sulkemaan silmänne ja halaamaan hellästi, koskettelemalla toisianne kevyesti niskasta tai ehkä saan teidät nauramaan aidosti kertomalla vitsin. Minulla on kyky lukea ihmisiä ja tuntea, mikä parhaiten toimii. Tämä on suuri etu nimenomaan potrettikuvauksissa. Ohjeistan teitä koko potrettikuvauksen ajan eikä teidän tarvitse kantaa huolta siitä, mitä tehdä.

Valo on äärimmäisen tärkeä asia, sillä ympäristöstä ja ajankohdasta riippuen voidaan valon avulla luoda niin monia erilaisia tunnelmia. Valokuvaan mieluiten luonnonvalossa ja siitä syystä käyn aina etukäteen tarkastamassa potrettikuvauksen paikat voidakseni laskea, miten valo säästä riippuen käyttäytyy. Se ei siis ole ongelma vaikka hääpäivänänne sattuisi satamaan. Valkoisilla tai läpinäkyvillä sateenvarjoilla saadaan hienoja kuvia, ja minulla on tietysti myös toinen katollinenkin vaihtoehto ettei teidän tarvitse kastua.

Rentojen ja monipuolisten kuvien saamiseksi kannattaa potrettikuvaukseen varata vähintään tunti aikaa. Kannattaa jakaa potrettikuvaus osiin ottamalla kuvia pitkin päivää sen sijaa, että kaikki kuvat otettaisiin kerralla. Kun teitä kuvataan useissa eri paikoissa ja eri tunnetiloissa saadaan kuvakerronnastanne dynaamisempi, mutta myös huonon sään mahdollisuus potrettikuvauksen aikana pienenee.
Oma ehdotukseni on 30 min potrettikuvausta ennen vihkimistä (ensimmäisen tapaamisen yhteydessä), 15-30 min vihkimisen jälkeen, kun vieraat hakeutuvat juhlapaikalle ja jännitys on lauennut, ja lopuksi se tärkein: 30 min auringonlaskun aikaan.

Tuo kultainen hetki auringon laskiessa tarjoaa erittäin lämmintä ja pehmeää valoa, jota rakastan valokuvata. Valo on hieman kylmempää heti auringonlasku jälkeen, mutta kuitenkin vielä pehmeää ja miellyttävää. Varatkaa aikaa tähän, sillä voin luvata, että auringonlaskussa otetut potrettikuvat tulevat sulattamaan sydämenne! Saan kuvista kauniita ja romanttisia vaikkei aurinkoa näkyisikään.

Juhlat

Juhlien aikana hiivin ympäri ja ikuistan kaikki ne pienet silmänräpäykset, lämpimät onnittelut, naurut, onnenkyyneleet, koskettavat puheet ja hullunkuriset liikkeet tanssilattialla, mitkä teiltä jää huomaamatta syödessänne kakkua.

Valokuvaan tunnelman ja ohjelmanumerot juuri sellaisina kun ne ovat riippumatta siitä, miltä juhlimisenne näyttä. Teen myös parhaani ikuistaakseni jokaisen vieraan jostakin kulmasta.

Ryhmäkuvat

Kuvaan teitä jossain vaiheessa päivän aikana myös kaasojen, bestmanien ja perheitenne kanssa. Pieni jaloittelu on usein paikallaan illallisen jälkeen. Miettikää etukäteen, keitä tahdotte mukaan ryhmäkuviin ja varatkaa siihen 15-30 min aikaa. Kuvaan niin klassisia kuin hieman riehakkaampiakin potretteja, jos haluatte. Jotta tuntisitte olonne mukavaksi koko kuvauksen ajan, kerron teille mitä teidän tulee tehdä.

Häät ulkomailla

Menettekö salaa naimisiin ulkomailla? Vai kutsutteko vieraat viettämään häitänne Suomen rajojen ulkopuolella? Tulen mielelläni mukaan! Ottakaa yhteyttä räätälöidyn kuvauspaketin saamiseksi. Matkakustannukset eivät ole niin suuria, kuin voisi luulla.

Tämä sisältyy aina

Sopimus ja varmuus

Jotta tuntisitte olonne mukavaksi ja varmaksi tapahtumien kulun aikana ja valokuvaajan valinnassa, sisältyy jokaiseen hääkuvausvaraukseen allekirjoitettu sopimus. Vastaan mielelläni kaikkiin häihin liittyviin kysymyksiin, annan vinkkejä ja toimin rauhoittavana vaikutuksena.

Minulla on hääpäivänä mukanani varakamera, useita erilaista objektiivia sekä akkuja ja muistikortteja. Tarpeen vaatiessa minulta löytyy myös pieni vesipulloja, neuloja, lankaa, nenäliinoja, kengänkiilloketta, päänsärkylääkkeitä ja hiertymälaastareita sisältävä hätäpakkaus.

InfoPAKETTI

Tervetuliaislahjaksi lähetän teille kaiken hääkuvauksiin tarvittavan, sillä rakastan hemmotella asiakkaitani.

Suunnittelupalaveri

Voimme tavata kahvittelun merkeissä tai sovimme ajan videopuhelulle. Käymme läpi toiveenne ja ohjelmanne. Onnistuneen hääpäivän ja valokuvauksen salaisuus on hyvä suunnittelu.

Valokuvaus

Hääpäivänänne olen mukana sovitun määrän tunteja ja ikuistan niin suuria kuin pieniäkin hetkiä. Tarkasti valituissa ympäristöissä luon mukavia ja persoonallisia kuvia.

Kuvankäsittely

Käytän paljon aikaa kuvienne käsittelyyn, koska haluan antaa niille sen pienen viimeisen kosketuksen. Osa kuvista ovat värillisiä ja osa mustavalkoisina.

Henkilökohtainen nettigalleria

Kaikki kuvanne toimitetaan sekä korkea- että matalaresoluutioisena. Korkaresoluutioiset kuvat sopivat hyvin eri painotuotteiden valmistamiseen ja matalaresoluutioiset sopivat nettiin, esim. sosiaalisen mediaan/blogiin.

Salasanasuojattu nettigalleria sisältyy aina. Nettigallerian kautta voitte kätevästi jakaa hääkuvaanne vieraillenne ja halutessanne antaa heille latausoikeuden.

Varmuuskopiointi

Pidän kuvanne varmuuskopiot tallessa kokonaiset 6 kk häiden jälkeen sekä ulkoisella kovalevyllä että pilvipalvelussa.

Kuvaus harmaassa tihkusateessa ei haitannut!

Upeita kuvia ja juuri meidän näköisiämme! Ellen on ammattimainen ja palvelualtis kuvaaja, kymmenen pistettä! Potrettikuvaus harmaassa tihkusateessa ja märän koiran kanssa ei haitannut – kuvista tuli upeita. Suosittelemme lämpimästi.

Noora & Matti

Kauneinta mitä voitte hääkuvillenne tehdä

HÄÄALBUMI

Kun olette investoineet ammattimaiseen valokuvaukseen olisi harmi, jos kuvat vain jäisivät tietokoneelle ja unohtumaan ajan saatossa. Kaikkein kauneinta mitä voitte kuvillenne tehdä on kerätä ne kunnon hääalbumiin.

Olen henkilökohtaisesti erittäin nirso tuotteiden suhteen ja olen siksi huolella testannut eri papereita, kansimateriaaleja ja painomusteita, jotta voisin tarjota teille tätä – hääalbumi kooltaan 30 x 30 cm, jossa on 20 aukeamaa (40 sivua) ja kultareunuksella olevat 2 mm paksuiset sivut. Pellavakanteen on painettu nimenne ja hääpäivänne kultakirjaimin. Kanteen on saatavilla 9 eri väriä.

Usein kysyttyä

Dokumentaarinen kuvaus tarkoittaa, että kuvaan sitä mitä tapahtuu paikan päällä. En pyydä ketään katsomaan kameraan, vaan kuvaan tunnelmaa ja ihmiset juuri sellaisina kuin he ovat.

Mitä aikaisempi sen parempi! On hyvä ottaa yhteyttä heti päivämääränne ja juhlapaikkaanne lyötyä lukkoon. Kesälauantait varataan yleensä noin vuosi etukäteen.

Arkipäivisin ja talvikuukausina on mahdollista varata minut lyhyemmällä ajanvarauksella, mutta ei kannata odottaa liian kauan.

Minulla on iso verkosto ammattihääkuvaajilla, joten sairaustapauksessa löytyy usein joku tuuraamaan minua – myös lyhyellä varoitusajalla!

Pidä mielessäsi, että tämä todennäköisesti on mahdollista ainoastaan silloin, kun olette varanneet ammattikuvaajan, sillä harrastekuvaajilla pienellä hinnalla voi olla suurissa vaikeuksissa löytää turaajaa samaan pieneen hintaan.

Jokaiseen valokuvaukseen otan mukaani varavarustuksen, eli toisen kameran, objektiiveja, akkuja ja muistikortteja. Koskaan ei ole kuitenkaan käynyt niin, että jokin laite olisi reistaillut tai rikkoutunut. Haluan sinun silti tietävän, että tekniset laitteet saattavat reistailla ja tältä varalta minulla on varakamera mukanani.

Valokuvaan kameroilla, joissa on tilaa kahdelle muistikortille. Varmuuskopio tallentuu kuvaushetkellä automaattisesti toiselle muistikortille ja korruptoituneiden tiedostojen riski pienenee. Valokuvauksen jälkeen siirrän tiedostot tietokoneelle ja teen varmuuskopiot sekä ulkoiselle kovalevylle että pilvipalveluun. On siis todella pieni riski, että tiedostoillenne tapahtuisi jotain.

Pukeudun joko mekkoon tai hienoihin housuihin, paitaan ja bleiseriin lämpötilasta riippuen. Huomioin tietenkin pukukoodianne.

Istun mielelläni pöydän päädyssä ja syön samaan aikaan vieraidenne kanssa, jotta voin nopeasti nousta ylös kuvaamaan jos joku pitää vaikka yllätyspuheen. Ruokailu on yleensä ainoa pitämäni tauko päivän aikana.

Ymmärrän, että olette uteliaita ja siksi lähetän pari sneak-peek kuvaa jo parin päivän sisällä. Nämä kuvat saatte tottakai ladata itsellenne ja käyttää heti.

Kaikki teidän digitaaliset kuvat toimitetaan nettigallerian kautta kahden viikon sisällä, mutta usein nopeammin.

Kaikki tarjoamani tuotteet voitte tilata kätevästi nettigallerianne kautta saatuanne kirjautumistiedot hääpäivänne jälkeen.

Näin homma toimii

Tiedustelu

Kun olette tutustuneet kuvatyyliini ja olette kiinnostuneita varaamaan minut kuvaamaan, kannattaa teidän ensiksi ottaa yhteyttä ja tarkistaa olenko vapaa hääpäivänänne.

Suunnittelu

Sopimus on voimassa, kun se on allekirjoitettu ja varausmaksu maksettu. Tapaamme tämän jälkeen kahvittelun merkeissä 1-4 viikkoa ennen häitä ja käymme läpi toiveenne ja ohjelmanne.


Hääpäivänne

Rakkautta ja valokuvausta! Tuona tärkeänä päivänä olen mukananne niin pitkään kuin haluatte.

Naimisissa

Digitaaliset valokuvat ja muut tuotteet toimitetaan. Nyt voitte elä hääpäivänne yhä uudestaan ja uudestaan!

Varaustiedustelu

Wohoo, tarjouspyynnön aika!

Täytä lomake niin yksityiskohtaisesti kuin mahdollista. Vastaan sähköposteihin arkipäivisin toimistoaikana. Älä unohda tarkistaa roskapostikansiota, jos vastaukseni on päätynyt sinne. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää hääkuvaukseen liittyen, ota yhteyttä osoitteeseen info@ellenkivisto.com. Tiedustelu ei velvoita sinua varaamaan kuvausta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.