Yleiset ehdot

Potrettikuvausta eli parikuvausta, raskauskuvausta ja perhekuvausta koskevat yleiset ehdot alla. Hääkuvaukselle erillinen sopimus sähköpostitse.

Varaus ja peruutus

Varaus astuu voimaan, kun kuvausmaksu on maksettu.

Esteen sattuessa on varattu potrettikuvaus mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan. Asiakkaan tulee ilmoittaa tästä valokuvaajalle niin pian kuin mahdollista.

Varausmaksu kattaa ennen kuvausta tehtyä suunnittelutyötä, minkä takia sitä ei palauteta asiakkaan peruuttaessa toimeksiannon.

Peruutuksen tapahtuessa valokuvaajan pyynnöstä palautetaan koko summa välittömästi asiakkaalle.

Palkkio ja maksuaika

Asiakas tutustuu kuvauspalveluiden sekä tuotteiden hinnastoon ennen varauksen tekemistä. Kuvausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Asiakkaan valitsemat tuotteet ja/tai digitaaliset valokuvat maksetaan kuvauksen jälkeen. Maksuaika on 14 päivää, ellei toisin ole sovittu.

Maksumuistutuksesta veloitetaan 10 € sekä viiväistyskorko. Maksamaton ja kiistämätön lasku siirtyy perintään ja asiakas maksaa alkuperäisen summan lisäksi perintäkulut.

Kuvankäsittely

Asiakas on tutustunut valokuvaajan kuvatyyliin etukäteen. Valokuvaaja käsittelee raakatiedostot tietokoneohjelmassa, osan värillisinä ja osan mustavalkoisina. Lopuksi valokuvaaja konvertoi valmiit kuvat JPG-tiedostomuodoksi.

Kuvankäsittelyyn kuuluu hetkillisten virheiden poisto, kuten finnejä, hyttysenpuremia ja mustelmia asiakkaan toiveiden mukaan. Valokuvien retusointi tai manipulointi, esim. ihon pehmennystä, ei tehdä.

Toimitustapa ja -aika

Valintagalleria: Asiakas saa kirjautumistiedot valintagalleriaansa 7 päivän sisällä kuvauspäivästä. Valintagalleria on auki 7 päivää, ellei toisin ole sovittu. Asiakkaan tulee tehdä tilauksensa määräaikaan mennessä.

Taidetuloste ja canvastaulu: Postitetaan 7 päivän sisällä maksun vastaanottamisesta.

Albumi: Postitetaan 2-4 viikon sisällä maksun vastaanottamisesta. Joulukiireiden aikana toimitusaika voi olla 6 viikkoa.

Digitaaliset kuvat: Tiedot kuvien latausta varten lähetetään sähköpostitse 4 päivän sisällä maksun vastaanottamisesta. Jos asiakas valitsee koko gallerian, toimitetaan kuvat usb-muistilla 4 päivän sisällä maksun vastaanottamisesta.

Valokuvien käyttöoikeus

Asiakas saa rajoittamattoman ajan vapaasti käyttää toimitettuja valokuvia omaan käyttöön sekä itse teettää niitä, muuta valokuvaaja ei vastaa näiden tuotteiden laadusta. Julkaistaessa kuvia netissä tulee valokuvaajan nimi mainita kuvatekstissä.

Asiakas ei saa muuttaa kuvamateriaalin ulkonäköä, esim. filttereillä. Asiakas ei saa harjoittaa valokuvien myyntiä.

Valokuvaaja pidättää itsellään oikeuden käyttää valokuvat markkinoinnissaan (nettisivuillaan, sosiaalisissa medioissaan sekä esitteissä). Mikäli asiakas ei hyväksy tätä, tulee se käydä ilmi erillisestä sopimuksesta.

Valokuvaaja voi myydä tuotteita (taidetulosteita, canvastauluja, albumeja jne.) valintagallerian kaupan kautta vain niille henkilöille, joille asiakas on itse antanut kirjautumistiedot.

Varmuuskopiointi

Valokuvaaja ottaa valokuvaukseen mukaan varakameran, objektiiveja, akkuja ja muistikortteja siltä varalta, että jokin laite menisi epäkuntoon. Valokuvaaja ottaa digitaalisista tiedostoista varmuuskopiot ja tallentaa ne sekä ulkoiselle kovalevylle että pilvipalveluun.

Ostetut digitaaliset valokuvat ovat saatavilla salasanalla suojatuista nettigalleriasta 6 kuukautta kuvauspäivästä. Tänä aikana on valokuvaaja vastuussa digitaalisten tiedostojen varmuuskopioinnista. Asiakas on itse vastuussa digitaalisten valokuviensa lataamisesta määräaikaan mennessä. Nettigalleria poistetaan automaattisesti 6 kuukauden kuluttua ja asiakas on tämän jälkeen itse vastuussa digitaalisten valokuviensa säilyttämisestä.