Yleiset ehdot

Potrettikuvausta, eli parikuvausta, raskauskuvausta ja perhekuvausta koskevat yleiset ehdot alla. Hääkuvaukselle erillinen sopimus sähköpostitse.

Yleistä

Asiakkaan tulee tutustua valokuvaajan kuvatyyliin etukäteen.

Varaus ja varauksen peruuttaminen

Asiakas maksaa tilauksen yhteydessä varausmaksun. Näin valokuvaaja on varattu toteuttamaan työ sovittuna ajankohtana eikä siksi ota vastaan muita työtarjouksia kyseisenä aikana. Varaus astuu voimaan, kun varausmaksu on maksettu.

Esteen sattuessa on varattu potrettikuvaus mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan. Asiakkaan tulee ilmoittaa tästä valokuvaajalle niin pian kuin mahdollista.

Varausmaksua ei palauteta, jos tilaus peruuntuu asiakkaan puolelta. Valokuvaajan peruuttaessa tilauksen palautetaan varausmaksu välittömästi.

Palkkio ja maksuaika

Asiakkaalla on mahdollisuus tutustua valokuvauspalveluihin sekä tuotteisiin ennen varauksen tekemistä. Asiakas maksaa varauksen yhteydessä varausmaksun varauksen vahvistamiseksi. Asiakas maksaa fyysisiä tuotteita ja/tai digitaalisia tiedostoja koskevan loppuosan valokuvaamisen jälkeen. Maksuaika on 14 päivää, ellei toisin ole sovittu.

Maksumuistutuksesta veloitetaan 5 € sekä viivästyskorko. Riitauttamaton lasku laitetaan perintään.

Kuvankäsittely

Valokuvaaja valitsee kuvat, käsittelee raakakuvat sekä muuntaa osan kuvista harmaasävyisiksi. Lopuksi valokuvaaja muuntaa kuvat JPG-muotoon, joka on valintagalleriassa nähtävien kuvien sekä valmiiden digitaalisten kuvien tiedostomuoto.

Toimitustapa ja -aika

Valintagalleria: Asiakas saa viikon sisällä valokuvauksesta valintagallerian, josta voi itse valita ja merkitä haluamansa kuvat. Tämän jälkeen valokuvaaja valmistelee kuvat toimittamista varten.

Fyysiset tuotteet: Fyysisten tuotteiden valmistus aloitetaan, kun lasku on maksettu. Tilausta ei voi muutta eikä sitä voi peruuttaa maksun vastaanottamisen jälkeen. Valokuva taidepaperilla ja canvastaulu – toimitusaika korkeintaan 2 viikkoa. Albumi – toimitusaika korkeintaan 4 viikkoa.

Digitaaliset valokuvat: Digitaaliset valokuvat toimitetaan salasanalla suojatun nettigallerian kautta. Asiakas voi itse ladata kuvat nettigalleriasta. Digitaalinen toimitus tapahtuu 7 päivän sisällä maksun vastaanottamisesta. Digitaaliset kuvat postitetaan  usb-muistilla hienossa säilytyslaatikossa 7 päivän sisällä maksun vastaanottamisesta, jos asiakas valitsee koko gallerian.

Tekijänoikeudet

Tekijänoikeudet säilyvät Suomen lainsäädännön mukaan valokuvaajalla.

Käyttöoikeudet

Asiakas saa toimitetut kuvat yksityiseen käyttöön rajoittamattomaksi ajaksi. Asiakas saa teettää kuvistaan rajattoman määrän kopioita, mutta valokuvaaja ei vastaa näiden tuotteiden laadusta. Valokuvaajan nimi on mainittava, mikäli kuvia julkaistaan internetissä, esim. sosiaalisissa medioissa ja/tai blogissa.

Asiakas ei saa muuttaa valokuvien ulkoasua, esim. käyttää filttereitä julkaistessaan kuvia sosiaalisissa medioissa. Kuvien rajaaminen on sallittua. Asiakas ei saa myydä materiaalia.

Valokuvaaja pidättää itsellään oikeuden käyttää osan kuvista markkinointitarkoitukseen niin internetissä kuin painotuotteinakin sekä osallistua ammattivalokuvaajille tarkoitettuihin potrettikuvakilpailuihin. Asiakkaan tulee ilmoittaa valokuvaajalle ellei hän hyväksy tätä.

Valokuvaaja ei saa myydä valokuvia kolmansille osapuolille ilman erillistä sopimusta.

Metadata

Digitaalisten valokuvien EXIF-tietoja tai metatietoja ei saa muuttaa eikä poistaa.

Varmuuskopiointi

Valokuvaaja ottaa valokuvaukseen mukaan varakameran, objektiiveja, akkuja ja muistikortteja siltä varalta, että jokin laite menee epäkuntoon. Valokuvaaja ottaa digitaalisista tiedostoista varmuuskopiot ja tallentaa ne ulkoiselle kovalevylle sekä pilvipalveluun.

Ostetut digitaaliset valokuvat ovat saatavilla salasanalla suojatuista nettigallerioista kuusi kuukautta kuvauspäivästä. Tänä aikana on valokuvaaja vastuussa digitaalisten tiedostojen varmuuskopioinnista. Asiakas on itse vastuussa digitaalisten tiedostojensa lataamisesta määräaikaan mennessä. Nettigalleria poistetaan automaattisesti kuuden kuukauden kuluttua ja asiakas on tämän jälkeen itse vastuussa digitaalisten tiedostojensa säilyttämisestä.