Parfotografering i Åbo

En parfotografering passar oavsett om ni är unga vuxna och nykära eller glada pensionärer som firar flera årtionden tillsammans. Framför min kamera är alla kära par välkomna. Tillsammans skapar vi fotografier ni kommer bläddra bland många, många gånger om med breda leenden på läpparna och lite pirr i magen.

Roligt och romantiskt

Något av det finaste i livet är kärlek. Bubbligt fnitter, varma händer, långa kramar och mängder av små pussar med den du håller kär. Det låter väl mysigt? Med hjälp av små knep får jag er att slappna av och ha roligt tillsammans.

Inte bara milstolpar

Ni behöver inte ha förlovat er eller fira årsdag för att boka en parfotografering, en vanlig måndag efter jobbet passar alldeles utmärkt det med! 

Natursköna platser

Jag är väldigt förtjust i att fotografera utomhus för att nyttja det naturliga ljuset. Mina fotograferingsplatser finns i Åbo, Reso, Lundo, S:t Karins, Pargas och Pemar – alla inom en halvtimmes bilfärd från Åbo centrum. På dessa utvalda fotograferingsplatser har jag stenkoll på hur ljuset faller beroende på tid och väder.

Kreativa tillval

För dig som vill piffa till dig lite extra erbjuder jag blomsterkrans och bukett som tillval. Blomarrangemangen skapas av en skicklig florist utifrån dina egna önskemål. Med hjälp av rökpatroner går det att skapa en fin effekt i fotografierna. Berätta för mig i samband med bokningen om ni önskar något tillval, så fixar jag det!

Bakom kameran

Det är jag som är Ellen! Jag har arbetat som fotograf med fokus på kärlek sedan 2015. Genom åren har jag träffat många olika par samt hjälpt mina kunder i planerandet av överraskningar och frierier.

Min pojkvän och jag skrattar ofta åt hur olika vi är som personer. Jag är morgonpigg, välorganiserad och anser mig vara romantisk, medan min pojkvän är raka motsatsen. Vår kärlekssaga började som för många andra par via Tinder, annars hade vi knappast träffats även om vi bodde nästan grannar!

Bilden av mig med min pojkvän är tagen av Pauliina Tähkäpää.

Ellen Kivistö | Parfotografering Åbo
Ellen Kivistö | Fotograf Åbo

Känsla, kärlek och ömhet!

”Ellen hade valt fina fotoplatser. Hon visste bra vilket klockslag ljuset skulle vara som bäst där. Fotostunden var trivsam och i bilderna syns känsla, kärlek och ömhet. Kommunikationen gick smidigt, hon var vänlig och glad, och vi fick härliga bilder som minne. Vi kan nog rekommendera Ellen!”

Sari & Petri

Känsla, kärlek och ömhet!

”Ellen hade valt fina fotoplatser. Hon visste bra vilket klockslag ljuset skulle vara som bäst där. Fotostunden var trivsam och i bilderna syns känsla, kärlek och ömhet. Kommunikationen gick smidigt, hon var vänlig och glad, och vi fick härliga bilder som minne. Vi kan nog rekommendera Ellen!”

Sari & Petri

Så går det till

Bokning

Fyll i bokningsförfrågan längst ner på sidan. När bokningsavgiften är betald är er bokning i kraft.

Planering

Vi planerar tillsammans er fotografering utifrån era önskemål.

Fotografering

Dags för fotografering! Vi ses överenskommen tid och plats och har en riktigt trevlig stund ihop.

Leverans

Era digitala fotografier och produkter levereras. Nu kan ni njuta av fotografierna och titta tillbaka på den här härliga stunden om och om igen!

Parfotografering utomhus året runt

Jag fotograferar utomhus året runt och älskar det! Låt dig inte avskräckas av de kallare, ruskigare årstiderna – jag har knep för att hålla värmen och skapa fantastiska fotografier ändå.

Vinter

Ljuset är härligt krispigt och mjukt då solen står lågt. Frostiga träd och nyfallen snö på marken medför det lilla extra för magiska vinterporträtt. Jag fotograferar i korta etapper och vi håller pauser med jacka och vantar på. Jag har även med mig värmepåsar ni kan hålla i händerna, fästa under kläderna och lägga i skorna för att hålla värmen.

Vår

Ni kanske tycker det är brunt, grått och tråkigt utomhus innan naturen vaknat till liv, men den avskalade färgpaletten är bara till fördel. Många av mina fotografier är faktiskt tagna under ”mellanårstiderna”. Ljuset från solen är mjukt och behagligt. Senare under våren exploderar det med blommande träd och då blir det fint att ha med dem i bakgrunden.

Sommar

Mitt på dagen är ljuset från solen väldigt skarpt, så jag föredrar att fotografera på morgonen eller kvällen då det är mjukare och härligt gyllene. Under den här årstiden finns det oändligt med alternativ; vid havet – kanske till och med ett svalkande bad, grönskan i lövskogen eller en promenad genom ett vildvuxet blomsterfält för att nämna några.

Höst

Avskräcks inte av regn och rusk. Höstens färger är väldigt vackra och även när löven fallit bjuder naturen på en dovare palett med murriga nyanser, som ni kan se i många av mina fotografier. Jag fotograferar väldigt gärna i kvällsljuset från solen. Mulna dagar är inte så pjåkiga de heller, för då är ljuset mjukt och jämnt.

Svar på vanliga frågor

Många av mina kunder bokar parfotografering för första gången. Jag har full förståelse för att ni kan känna er lite nervösa, men oroa er inte. Ni behöver inte fundera ut några poseringar på förhand, för jag guidar er genom hela fotograferingen; berättar vad ni kan göra och var ni kan fästa blicken.

Jag kommer gärna hem till er för att fotografera i exempelvis er trädgård, på sommarstugan eller något annat av era smultronställen! Utanför mitt vanliga fotograferingsområde tillkommer ersättning för resan på 0,71 €/km (2024).

För fotografering i Åbo, Reso, Lundo, S:t Karins, Pargas och Pemar tillkommer inga extra resekostnader.

Klä er så ni känner er fina och bekväma. Jag rekommenderar neutrala färger och nyanser som matchar. Undvik stora tryck och logon för tidlösa bilder.

Innan fotograferingen får ni även en guide med stylingtips av mig!

Skulle det vara oväder eller du bli sjuk när det är dags för vår inbokade fotografering erbjuder jag alltid fri ombokning så att ni har de bästa förutsättningarna för en bra upplevelse.

Bokningsavgiften bekräftar er bokning. Slutsumman betalas då fotograferingen är genomförd.

Betalsättet är faktura som skickas via mejl och betaltiden är 14 dagar, om ej annat överenskommits.

Då ni investerar i värdefulla minnen får ni:

  • Omfattande förberedelseguide och stylingtips
  • Planering utifrån era önskemål
  • En timmes avslappnad fotografering i utomhusmiljö i Åbo-nejden
  • Er kompletta bildberättelse innehållande minst 30 fotografier i ett lättanvänt webbgalleri
  • Känslosam video av era fotografier
  • Säkerhetskopiering av alla bildfiler i ett helt år
  • Konstprint av museumkvalitet i storlek 20 x 30 cm av er favoritbild

Vardagar: 690 €
Veckoslut: 890 €

Bokningsavgiften på 190 € betalas vid bokning och dras av slutsumman som betalas efter fotograferingen.

Innehåll och prislista uppdaterade 1.11.2023. Bokningar som bekräftats innan detta genomförs enligt den gamla prislistan – gäller även presentkort som utfärdats innan detta.

Alla priser är inklusive mervärdesskatt 24 %.

Ended up having an amazing time!

”Being a photographer myself, I prefer staying behind the camera and don’t feel very comfortable in front of the lens. However, during our photoshoot with Ellen, I didn’t feel uncomfortable for a second. Ellen is super nice, helpful and professional. We ended up having an amazing time, with lots of laughing – I loved how relaxed the whole photoshoot was.”

Liga Liepina

Ended up having an amazing time!

”Being a photographer myself, I prefer staying behind the camera and don’t feel very comfortable in front of the lens. However, during our photoshoot with Ellen, I didn’t feel uncomfortable for a second. Ellen is super nice, helpful and professional. We ended up having an amazing time, with lots of laughing – I loved how relaxed the whole photoshoot was.”

Liga Liepina

Ellen Kivistö | Fotograf Åbo | Illustration

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret så utförligt som möjligt, så återkommer jag med förslag på lediga tider. Ni kan även kontakta mig på adressen info@ellenkivisto.com om ni undrar över något gällande parfotografering.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.