Gravidfotografering i Åbo

Stort grattis till det lilla miraklet som växer i din mage! Att gå igenom en graviditet är en spännande tid i livet. Tänk så mycket du redan kan älska och längta efter någon du inte träffat. Nio månader må kännas som en lång tid, men plötsligt har du ditt lilla knyte i famnen och ett alldeles nytt kapitel börjar. Att bevara tiden som gravid i form av vackra fotografier är ovärderligt.

Lugnt och lättsamt

Du har ingen orsak att känna dig nervös för att bli fotograferad. Jag guidar dig genom hela fotograferingen; berättar vad du kan göra och var du kan fästa blicken. Du kommer känna dig stark och vacker! Fokuset under den här fotograferingen är på mamman, men partner och blivande storasyskon är varmt välkomna med på en del av fotografierna.

Ellen är en helt fantastisk fotograf och jag är så otroligt glad över att jag tog kontakt med henne för att föreviga min graviditet tillsammans med min familj. Ellen är otroligt professionell och vet exakt hur hon ska göra för att få fotograferingen så avslappnad och stämningsfull som möjligt. Supertack!

Johanna med familj

Natursköna platser

Jag är väldigt förtjust i att fotografera utomhus för att nyttja det naturliga ljuset. I Åbo, Reso, Lundo, S:t Karins och Pargas har jag stenkoll på flera vackra platser och hur ljuset faller där beroende på tid och väder. På dessa orter kan du boka mig utan extra resekostnad.

Vi är inte speciellt bekväma framför kameran, men vi fick bra direktiv gällande positioner. Det kändes naturligt! Fotograferingsplatsen var mitt i prick och klockslaget med. Vi är väldigt positivt överraskade att det blev så bra bilder av oss! Jag har redan rekommenderat Ellen till alla bekanta.

Laura med familj

Vackra gravidkläder

Så att du inte skall behöva leta och köpa nya kläder för enbart ett tillfälle har jag fyllt min garderob med vackra gravidklänningar, kjolar och toppar du får låna till din fotografering. Det finns plagg i bohemisk stil med sammet, spets och tyll i jordnära färger. För dig som föredrar en mer klassisk stil finns det plagg i skön bomull och neutrala färger. De flesta plagg är stretchiga och har resår i midjan för att passa både små och stora gravidmagar.

Jag googlade lämplig fotograf till min gravidfotografering och blev förtjust i Ellens stil att fotografera samt tydliga och informativa webbsida. Även möjligheten att låna en vacker gravidklänning påverkade mitt val av fotograf. Som förstagångare kändes fotograferingen väldigt naturlig tack vare bra vägledning och varm stämning. Fotografierna är vackert och smakfullt förverkligade. Vi kan verkligen rekommendera Ellen!

Kia & Tuomas

Ellen Kivistö | Bröllopsfotograf Åbo

Min graviditet

Det händer så lätt att vardagskaoset tar över och man glömmer bort sig själv. Att gå igenom en graviditet är en av de största händelserna i livet och är det någon gång man skall anlita en professionell fotograf så är det under denna tid! Jag hade så gärna velat ha ordentliga fotografier av mig själv som gravid, men det blev aldrig av och det är något jag verkligen ångrar. Gör inte samma misstag som jag.

Jag anser varje gravid kvinna vara värd en extra omtanke och att få utstråla hur stark kvinnokroppen är som bär ett nytt liv – därför har jag utbildat mig inom gravidfotografi och skapat mitt koncept med vacker styling.

Ellen Kivistö | Bröllopsfotograf Åbo

Min graviditet

Det händer så lätt att vardagskaoset tar över och man glömmer bort sig själv. Att gå igenom en graviditet är en av de största händelserna i livet och är det någon gång man skall anlita en professionell fotograf så är det under denna tid! Jag hade så gärna velat ha ordentliga fotografier av mig själv som gravid, men det blev aldrig av och det är något jag verkligen ångrar. Gör inte samma misstag som jag.

Jag anser varje gravid kvinna vara värd en extra omtanke och att få utstråla hur stark kvinnokroppen är – därför har jag utbildat mig inom gravidfotografi och skapat mitt koncept med vacker styling.

Så här går det till

1. Bokning

Fyll i bokningsförfrågan längst ner på sidan. När bokningsavgiften är betald är din bokning i kraft och vi börjar tillsammans planera din fotografering.

2. Fotografering

Dags för fotografering! Vi ses överenskommen tid och plats och har en riktigt trevlig stund ihop.

3. Beställning

Inom några dagar får du ditt urvalsgalleri för att välja ut dina favoritfotografier du vill köpa.

4. Leverans

Dina produkter och/eller digitala fotografier levereras. Nu kan du njuta av fotografierna och titta tillbaka på den här speciella tiden om och om igen!

Ellen Kivistö | Gravidfotografering Åbo

Gravidfotografering utomhus året runt

Jag fotograferar utomhus året runt då jag tycker det är fint att få med årstiden det är under graviditetens slutspurt och babyns födelse. Låt dig inte avskräckas av de kallare, ruskigare årstiderna – jag har knep för att hålla värmen och skapa fantastiska fotografier ändå.

Vinter

Ljuset är härligt krispigt och mjukt då solen står lågt. Frostiga träd och nyfallen snö på marken medför det lilla extra för magiska vinterporträtt. Jag fotograferar i korta etapper och håller pauser med jacka och vantar på. Jag har även med mig värmepåsar du kan hålla i händerna, fästa under kläderna och lägga i skorna för att hålla värmen.

Vår

Du kanske tycker det är brunt, grått och tråkigt utomhus innan naturen vaknat till liv, men den avskalade färgpaletten är bara till fördel. Många av mina fotografier är faktiskt tagna under ”mellanårstiderna”. Ljuset från solen är mjukt och behagligt. Senare under våren exploderar det med blommande träd och då blir det fint att ha med dem i bakgrunden.

Sommar

Mitt på dagen är ljuset från solen väldigt skarpt, så jag föredrar att fotografera på morgonen eller kvällen då det är mjukare och härligt gyllene. Under den här årstiden finns det oändligt med alternativ; vid havet – kanske till och med ett svalkande bad, grönskan i lövskogen eller en promenad genom ett vildvuxet blomsterfält för att nämna några.

Höst

Avskräcks inte av regn och rusk. Höstens färger är väldigt vackra och även när löven fallit bjuder naturen på en dovare palett med murriga nyanser, som du kan se i många av mina fotografier. Jag fotograferar väldigt gärna i kvällsljuset från solen. Mulna dagar är inte så pjåkiga de heller, för då är ljuset mjukt och jämnt.

Ellen Kivistö | Gravidfotografering Åbo

Fotograferingskostnad

Fotograferingskostnaden betalas vid bokning och omfattar planering inför fotograferingen, tillgång till min gravidgarderob, 1 h fotografering i utomhusmiljö samt urvalsgalleri med ca 30 st fotografier för påseende. Produkter och digitala fotografier köpes separat.

120 €

Urvalsgalleri

Inom en vecka från fotograferingen får du länk och lösenord till ditt urvalsgalleri med alla noggrant redigerade fotografier för att i lugn och ro välja ut dina favoriter och bestämma dig för vilka produkter och/eller digitala fotografier du vill köpa.

Se produktinfo nedan

Ellen Kivistö | Gravidfotografering Åbo

Hållbara produkter

I en värld full av digitala prylar är det är en alldeles speciell känsla att hålla ett fysiskt fotografi i handen. Kanske du rentav vill ha ett helt collage med dina favoritbilder att glädjas av i hemmet? Eller ett album med hela din bildberättelse att samlas kring och bläddra i tillsammans med familjen? Jag har omsorgsfullt valt ut produkter som håller flera generationer.

Då du beställer direkt från mig slipper du tänka på allt som har med färgrymd, upplösning, pappersval och utskriftsteknik att göra – och du kan vara säker på att produkten genomgått flera kvalitetskontroller innan den skickas hem till dig!

Ny prislista i kraft fr.o.m. 1.3.2021.

Gravidalbum

Jag har varit väldigt noggrann i mitt val av material för att kunna erbjuda dig ett vackert gravidalbum som tål bläddrande utan oro för fingeravtryck. Albumet är i storlek 20 x 20 cm med 10 uppslag/20 sidor och rymmer alla dina favoritbilder. Du kan välja mellan 9 olika färger till linneomslaget. Detta är ett album du kommer vilja ha liggandes framme för att kunna minnas tillbaka på den här speciella tiden!

Det här albumet finns inte på den vanliga konsumentmarknaden, utan går enbart att beställa via professionella fotografer.

390 €

Konstprint

Pappret som används till denna produkt är tillverkat av 100 % α-cellulosafiber och är fritt från syra och lignin för att skapa en så hållbar konstprint som möjligt utan att gulna, pulveriseras eller spricka med tiden. Pappret är neutralt vitt och har en vacker struktur likt akvarellpapper med matt yta. Materialet väger 310 g/m². På detta papper ser dina fotografier vackra och lyxiga ut!

20 x 30 cm – 40 €
30 x 45 cm – 70 €
40 x 60 cm – 100 €

Canvastavla

Denna tidlösa canvastavla tillverkas av ett tyg i bomull-polyester som fästs över en 2 cm tjock träram, så fotografiet viks över kanterna. Tyget är klarvitt och har en klassisk grovtrådig struktur med matt yta. Materialet väger 320 g/m². Tavlan levereras med fäste på baksidan – klar att hängas upp på väggen! Lika bra går det att ställa den på en byrå eller hylla.

20 x 30 cm – 60 €
30 x 45 cm – 100 €
40 x 60 cm – 140 €

Digitala fotografier

Om du hellre vill skapa olika produkter på egen hand går det självklart bra att köpa digitala fotografier. De fotografier du valt ut levereras i både färg och svartvitt i låg- och högupplösta versioner via ditt lösenordsskyddade webbgalleri. Väljer du att köpa hela galleriet levereras fotografierna på ett usb-minne i en vacker förvaringsask tillsammans med en liten present från mig.

5 st – 200 € (40 €/st)
10 st – 350 € (35 €/st)
20 st – 600 € (30 €/st)

Hela galleriet – 750 €

Vanliga frågor

Ju tidigare desto bättre, så finns det större chans att du hinner få en tid. Det är väldigt individuellt hur du mår och hur magen växer, men en riktlinje är att ha fotograferingen i gravidvecka 28-34.

Priset består av två delar; fotograferingeskostanden och produkterna du väljer.

Den första delen är fotograferingskostanden, som betalas i samband med bokning. Denna kostnad omfattar själva fotograferingsstunden samt urvalsgalleriet. Fotograferingskostnaden innehåller ej produkter eller nedladdningsbara filer.

Den andra delen består av de produkter och/eller digitala fotografier du väljer efter att du sett alla fotografier i ditt urvalsgalleri. Du får fritt välja vilka fotografier du vill köpa och i vilken form.

Betalsättet är faktura och betaltiden är 14 dagar, om ej annat överenskommits.

Skulle det vara oväder eller du bli sjuk när det är dags för vår inbokade fotografering erbjuder jag alltid fri ombokning så att du har de bästa förutsättningarna för en bra upplevelse.

Ja, det går bra att boka mig även på annan ort. Utanför Åbo-området tillkommer ersättning för resan.

Min gravidgarderob finns att se i ett webbgalleri du får länk till efter bokning. Där kan du välja ut vilka plagg du vill prova, och så bestämmer vi endera träff innan fotograferingen eller så tar jag med mig ombytet direkt till fotograferingen och du får byta om på plats.

En del av mina kunder väljer att fotograferas i sina egna kläder tillsammans med partner/barn och byter sedan om till ett plagg från min gravidgarderob, men vill du hellre fotograferas i enbart dina egna kläder går det lika bra. Välj i så fall neutrala färger och nyanser som matchar, undvik stora tryck och logon för tidlösa bilder.

De lågupplösta digitala fotografierna är optimerade för användning på webben, medan de högupplösta digitala fotografierna är till för att tryckas/printas.

Alla produkter jag erbjuder går smidigt att beställa direkt via ditt webbgalleri du får inloggningsuppgifter till efter fotograferingen.

Vi är väldigt nöjda med både fotograferingen och bilderna, SÅ glad att jag valde att satsa på att föreviga denna graviditet med riktigt fina bilder. Känner att jag är värd det, eftersom det på alla sätt och vis varit den absolut tyngsta. Vem vet, kanske är det sista gången jag går omkring med gravidmagen i vädret?

Malin med familj

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret så utförligt som möjligt, så återkommer jag med förslag på lediga tider. Jag svarar på mejl vardagar under kontorstid. Du kan även kontakta mig på adressen info@ellenkivisto.com om du undrar över något gällande gravidfotografering. Glöm inte att kolla skräpposten, ifall mitt svar hamnat där. 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.