Gravidfotografering

Gravidfotografering i Åbo

Stort grattis till det lilla miraklet som växer i din mage! Att gå igenom en graviditet är en spännande tid i livet. Tänk så mycket du redan kan älska och längta efter någon du inte träffat. Nio månader må kännas som en lång tid, men plötsligt har du ditt lilla knyte i famnen och ett alldeles nytt kapitel börjar.

Att bevara tiden som gravid i form av vackra fotografier är

ovärderligt.

Lugnt och lättsamt

Många av mina kunder bokar gravidfotografering för första gången. Jag har full förståelse för att du kan känna dig lite nervös, men oroa dig inte. Jag guidar dig genom hela fotograferingen; berättar vad du kan göra och var du kan fästa blicken. Du kommer känna dig stark och vacker! Fokuset under den här fotograferingen är på mamman, men partner och blivande storasyskon är varmt välkomna med på en del av fotografierna.

Vackra gravidkläder

Så att du inte skall behöva leta och köpa nya kläder för enbart ett tillfälle har jag fyllt min garderob med vackra gravidklänningar, kjolar och toppar du får låna till din fotografering. Det finns plagg i bohemisk stil med sammet och spets i jordnära färger. För dig som föredrar en mer klassisk stil finns det plagg i skön bomull och neutrala färger. De flesta plagg är stretchiga och har resår i midjan för att passa både små och stora gravidmagar.

Natursköna platser

Jag är väldigt förtjust i att fotografera utomhus för att nyttja det naturliga ljuset. Mina fotograferingsplatser finns i Åbo, Reso, Lundo, S:t Karins, Pargas och Pemar – alla inom en halvtimmes bilfärd från Åbo centrum. På dessa utvalda fotograferingsplatser har jag stenkoll på hur ljuset faller beroende på tid och väder.

Kreativa tillval

För dig som vill piffa till dig lite extra erbjuder jag blomsterkrans och bukett som tillval. Blomarrangemangen skapas av en skicklig florist utifrån dina egna önskemål. Med hjälp av rökpatroner går det att skapa en fin effekt i fotografierna. Berätta för mig i samband med bokningen om du önskar något tillval, så fixar jag det!

Min graviditet

Det händer så lätt att vardagskaoset tar över och man glömmer bort sig själv. Att gå igenom en graviditet är en av de största händelserna i livet, så är det någon gång man skall anlita en professionell fotograf är det under denna tid! Jag hade så gärna velat ha ordentliga fotografier av mig själv som gravid, men det blev aldrig av och det är något jag verkligen ångrar.

Gör inte samma misstag som jag.

Jag anser varje gravid kvinna vara värd att få utstråla hur stark kvinnokroppen är som bär ett nytt liv – därför har jag utbildat mig inom gravidfotografi och skapat mitt koncept med vacker styling.

Bilden av mig med min son är tagen av Minna Sipinen.

Ellen Kivistö | Gravidfotografering Åbo
Ellen Kivistö | Fotograf Åbo

Så otroligt glad!

”Ellen är en helt fantastisk fotograf och jag är så otroligt glad över att jag tog kontakt med henne för att föreviga min graviditet tillsammans med min familj. Ellen är otroligt professionell och vet exakt hur hon ska göra för att få fotograferingen så avslappnad och stämningsfull som möjligt. Supertack!”

Johanna med familj

Så otroligt glad!

”Ellen är en helt fantastisk fotograf och jag är så otroligt glad över att jag tog kontakt med henne för att föreviga min graviditet tillsammans med min familj. Ellen är otroligt professionell och vet exakt hur hon ska göra för att få fotograferingen så avslappnad och stämningsfull som möjligt. Supertack!”

Johanna med familj

Så går det till

Bokning

Fyll i bokningsförfrågan längst ner på sidan. När bokningsavgiften är betald är din bokning i kraft.

Planering

Vi planerar tillsammans din fotografering utifrån dina önskemål.

Fotografering

Dags för fotografering! Vi ses överenskommen tid och plats och har en riktigt trevlig stund ihop.

Leverans

Dina digitala fotografier och produkter levereras. Nu kan du njuta av fotografierna och titta tillbaka på den här speciella tiden om och om igen!

Gravidfotografering utomhus året runt

Jag fotograferar utomhus året runt då jag tycker det är fint att få med årstiden det är under graviditetens slutspurt och babyns födelse.

Vinter

Ljuset är härligt krispigt och mjukt då solen står lågt. Frostiga träd och nyfallen snö på marken medför det lilla extra för magiska vinterporträtt. Jag fotograferar i korta etapper och vi håller pauser med jacka och vantar på. Jag har även med mig värmepåsar du kan hålla i händerna, fästa under kläderna och lägga i skorna för att hålla värmen.

Vår

Du kanske tycker det är brunt, grått och tråkigt utomhus innan naturen vaknat till liv, men den avskalade färgpaletten är bara till fördel. Många av mina fotografier är faktiskt tagna under ”mellanårstiderna”. Ljuset från solen är mjukt och behagligt. Senare under våren exploderar det med blommande träd och då blir det fint att ha med dem i bakgrunden.

Sommar

Mitt på dagen är ljuset från solen väldigt skarpt, så jag föredrar att fotografera på morgonen eller kvällen då det är mjukare och härligt gyllene. Under den här årstiden finns det oändligt med alternativ; vid havet – kanske till och med ett svalkande bad, grönskan i lövskogen eller en promenad genom ett vildvuxet blomsterfält för att nämna några.

Höst

Avskräcks inte av regn och rusk. Höstens färger är väldigt vackra och även när löven fallit bjuder naturen på en dovare palett med murriga nyanser, som du kan se i många av mina fotografier. Jag fotograferar väldigt gärna i kvällsljuset från solen. Mulna dagar är inte så pjåkiga de heller, för då är ljuset mjukt och jämnt.

Svar på vanliga frågor

Ju tidigare desto bättre, så finns det större chans att du hinner få en tid! Jag är oftast fullbokad 4-8 veckor framåt beroende på säsong.

Det är väldigt individuellt hur du mår och hur magen växer, men en riktlinje är att ha fotograferingen i gravidvecka 28-34.

Ja, det går bra att boka mig även på annan ort. Utanför mitt vanliga fotograferingsområde tillkommer ersättning för resan på 0,71 €/km (2024).

För fotografering i Åbo, Reso, Lundo, S:t Karins, Pargas och Pemar tillkommer inga extra resekostnader.

Min gravidgarderob finns att se i ett webbgalleri du får länk till efter bokning. Där kan du välja ut vilka plagg du vill prova, och så tar jag med mig plaggen till fotograferingsplatsen.

Vill du hellre fotograferas i dina egna kläder går det lika bra. Välj i så fall neutrala färger och nyanser som matchar, undvik stora tryck och logon för tidlösa bilder.

Skulle det vara oväder eller du bli sjuk när det är dags för vår inbokade fotografering erbjuder jag alltid fri ombokning så att du har de bästa förutsättningarna för en bra upplevelse.

Bokningsavgiften bekräftar din bokning. Slutsumman betalas då fotograferingen är genomförd.

Betalsättet är faktura som skickas via mejl och betaltiden är 14 dagar, om ej annat överenskommits.

Då du investerar i värdefulla minnen får du:

  • Omfattande förberedelseguide och stylingtips
  • Planering utifrån dina önskemål
  • Möjlighet att använda gravidkläder ur mitt unika lånesortiment
  • En timmes avslappnad fotografering i utomhusmiljö i Åbo-nejden
  • Din kompletta bildberättelse innehållande minst 30 fotografier i ett lättanvänt webbgalleri
  • Känslosam video av dina fotografier
  • Säkerhetskopiering av alla bildfiler i ett helt år
  • Konstprint av museumkvalitet i storlek 20 x 30 cm av din favoritbild

Vardagar: 690 €
Veckoslut: 890 €

Bokningsavgiften på 190 € betalas vid bokning och dras av slutsumman som betalas efter fotograferingen.

Innehåll och prislista uppdaterade 1.11.2023. Bokningar som bekräftats innan detta genomförs enligt den gamla prislistan – gäller även presentkort som utfärdats innan detta.

Alla priser är inklusive mervärdesskatt 24 %.

Bättre än vi kunde förvänta oss!

”Innan fotograferingen fick vi omfattande info. Ellen erbjöd ett brett utbud kläder att låna till fotograferingsdagen, så jag hittade den perfekta gravid-looken till mig. Det var lätt att vara framför kameran eftersom vi fick bra instruktioner av Ellen och fotograferingen kändes naturlig. Fotografierna lyckades bättre än vi kunde förvänta oss och som minne fick vi en oförglömligt härlig upplevelse och fotografier.”

Ann-Marie & Juho

Bättre än vi kunde förvänta oss!

”Innan fotograferingen fick vi omfattande info. Ellen erbjöd ett brett utbud kläder att låna till fotograferingsdagen, så jag hittade den perfekta gravid-looken till mig. Det var lätt att vara framför kameran eftersom vi fick bra instruktioner av Ellen och fotograferingen kändes naturlig. Fotografierna lyckades bättre än vi kunde förvänta oss och som minne fick vi en oförglömligt härlig upplevelse och fotografier.”

Ann-Marie & Juho

Ellen Kivistö | Fotograf Åbo | Illustration

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret så utförligt som möjligt, så återkommer jag med förslag på lediga tider. Du kan även kontakta mig på adressen info@ellenkivisto.com om du undrar över något gällande gravidfotografering.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.