Hej, mitt namn är Ellen!

Det är mig du träffar när du bokar en fotografering.

Jag är en riktigt chokladgalen typ som tycker det alltid finns ett tillfälle att äta en chokladbit eller två (eller hela plattan på en gång), min favorit är Fazers mjölkchoklad med hela hasselnötter. Jag är finlandssvensk och uppvuxen på Kimitoön, men numera bosatt i S:t Karins. Jag diggar jazz och gammal rockmusik och jag brukar alltid vråla med till radiohittarna i bilen på väg till fotograferingarna, även om jag inte kan hela låttexterna. Jag finner inspirationen till mitt arbete i musik, filmer och platser som andas sin långa historia.

Som person har jag väldigt nära till känslor. Jag gråter lätt till filmer (ja, även på bio) och när någon håller ett vackert tal. Det är inte ovanligt att jag ger ifrån mig små glädjetjut när jag ser hur fint ljuset dansar!

När jag inte fotograferar hoppar jag i vattenpölar med sonen, krafsar i trädgården, åker på smakresa i kryddhyllan eller så sysslar jag med något renoveringsprojekt. Alltid någonting kreativt på gång, annars börjar det klia i fingrarna.

Min filosofi

Min passion för fotografi grundar sig i att kombinera ljus, skugga och rörelse. Under vår fotografering tillsammans kommer vi andas in havslukt, höra skogens sus eller njuta av de sista solstrålarna. Om vinden fångar håret är det en del av din bildberättelse, kanske får du också lite sand mellan tårna – det är bara charmigt när allt inte är så tillrättalagt.

För mig är känslan det viktigaste; ömheten mellan personerna som älskar varandra och gapskrattet som känns i magen. Framför min kamera är alla personer välkomna oberoende ålder, etnicitet, sexualitet och religionsuppfattning.

Tillsammans skapar vi fotografier som håller flera generationer.

Udda fakta om mig

Mina fingrar är inte särskilt gröna, men mitt hem ser ändå ut som en djungel. När en krukväxt dör skaffar jag två nya.

Jag skriver hellre med penna på papper än på dator och använder mig fortfarande av en papperskalender.

Min favoritlåt är Interstellar Overdrive av Pink Floyd.

Jag tycker om att fixa överraskningar och planerar födelsedagspresenter och julklappar flera månader i förväg, men har svårt att hålla dem hemliga.

Jag är en kortis på 152,2 cm. Ja, de där två millimetrarna är viktiga!

Mina favoritblommor är syrén, liljekonvalj, pion, vallmo och solros.