Familjefotografering i Åbo

Ni har säkert hundratals bilder av barnen i mobilen, men hur ofta tittar ni på dem tillsammans? När är hela familjen med på samma bild? Det här löser jag för er! Med kameran i handen kryper jag omkring i gräset och fångar alla de där naturliga ögonblicken när ni leker, busar och har kramkalas – små ögonblick som blir vackra minnen för livet.

Ni får vara er själva

Jag guidar er genom hela fotograferingen med lätta uppgifter som får er att samspela på ett naturligt sätt. Oavsett om ni är en familj som gillar fjanteri och fullt ös eller en lite lugnare familj som föredrar blöta kindpussar och mysiga kramar kommer ni ha det riktigt roligt. Jag anpassar fotograferingen efter er.

Natursköna platser

Jag är väldigt förtjust i att fotografera utomhus för att nyttja det naturliga ljuset. I Åbo, Reso, Lundo, S:t Karins och Pargas har jag stenkoll på flera vackra platser och hur ljuset faller där beroende på tid och väder. På dessa orter kan ni boka mig utan extra resekostnad.

Fotograferingen var jätterolig! Du är så skicklig på att fånga alla små ögonblick. Alla bilder och färger är så naturliga! Kan inte sluta se på dem, oj du vet inte hur nöjda vi är!

Elin med familj

Ellen Kivistö | Bröllopsfotograf Åbo
Ellen Kivistö | Bröllopsfotograf Åbo

Så här går det till

1. Bokning

Fyll i bokningsförfrågan längst ner på sidan. När bokningsavgiften är betald är er bokning i kraft och vi börjar tillsammans planera er fotografering.

2. Fotografering

Dags för fotografering! Vi ses överenskommen tid och plats och har en riktigt trevlig stund ihop.

3. Beställning

Inom några dagar får ni ert urvalsgalleri för att välja ut era favoritfotografier ni vill köpa.

4. Leverans

Era produkter och/eller digitala fotografier levereras. Nu kan ni njuta av fotografierna och titta tillbaka på den här härliga stunden om och om igen!

Familjefotografering utomhus året runt

Jag fotograferar utomhus året runt och älskar det! Låt dig inte avskräckas av de kallare, ruskigare årstiderna – jag har knep för att hålla värmen och skapa fantastiska fotografier ändå.

Vinter

Ljuset är härligt krispigt och mjukt då solen står lågt. Frostiga träd och nyfallen snö på marken medför det lilla extra för magiska vinterporträtt. Jag fotograferar i korta etapper och håller pauser med jacka och vantar på. Jag har även med mig värmepåsar ni kan hålla i händerna, fästa under kläderna och lägga i skorna för att hålla värmen.

Vår

Ni kanske tycker det är brunt, grått och tråkigt utomhus innan naturen vaknat till liv, men den avskalade färgpaletten är bara till fördel. Många av mina fotografier är faktiskt tagna under ”mellanårstiderna”. Ljuset från solen är mjukt och behagligt. Senare under våren exploderar det med blommande träd och då blir det fint att ha med dem i bakgrunden.

Sommar

Mitt på dagen är ljuset från solen väldigt skarpt, så jag föredrar att fotografera på morgonen eller kvällen då det är mjukare och härligt gyllene. Under den här årstiden finns det oändligt med alternativ; vid havet – kanske till och med ett svalkande bad, grönskan i lövskogen eller en promenad genom ett vildvuxet blomsterfält för att nämna några.

Höst

Avskräcks inte av regn och rusk. Höstens färger är väldigt vackra och även när löven fallit bjuder naturen på en dovare palett med murriga nyanser, som ni kan se i många av mina fotografier. Jag fotograferar väldigt gärna i kvällsljuset från solen. Mulna dagar är inte så pjåkiga de heller, för då är ljuset mjukt och jämnt.

Ellen Kivistö | Barnfotografering Familjefotografering Åbo

Fotograferingskostnad

Fotograferingskostnaden betalas vid bokning och omfattar planering inför fotograferingen, stylingguide, 1 h fotografering i utomhusmiljö samt urvalsgalleri med ca 30 st fotografier för påseende. Produkter och digitala fotografier köpes separat.

95 €

Urvalsgalleri

Inom en vecka från fotograferingen får ni länk och lösenord till ert urvalsgalleri med alla noggrant redigerade fotografier för att i lugn och ro välja ut era favoriter och bestämma er för vilka produkter och/eller digitala fotografier ni vill köpa.

Se produktinfo nedan

Ellen Kivistö | Barnfotografering Familjefotografering Åbo

Hållbara produkter

I en värld full av digitala prylar är det är en alldeles speciell känsla att hålla ett fysiskt fotografi i handen. Kanske ni rentav vill ha ett helt collage med era favoritbilder att glädjas av i hemmet? Eller ett album med hela er bildberättelse att samlas kring och bläddra i tillsammans med mor- och farföräldrarna? Jag har omsorgsfullt valt ut produkter som håller flera generationer.

Då ni beställer direkt från mig slipper ni tänka på allt som har med färgrymd, upplösning, pappersval och utskriftsteknik att göra – och ni kan vara säker på att produkten genomgått flera kvalitetskontroller innan den skickas hem till er!

Ny prislista i kraft fr.o.m. 1.3.2021.

Familjealbum

Jag har varit väldigt noggrann i mitt val av material för att kunna erbjuda er ett vackert familjealbum som tål bläddrande utan oro för fingeravtryck. Albumet är i storlek 20 x 20 cm med 10 uppslag/20 sidor och rymmer alla era favoritbilder. Ni kan välja mellan 9 olika färger till linneomslaget. Detta är ett album ni kommer vilja ha liggandes framme för att kunna minnas tillbaka på den här härliga stunden!

Det här albumet finns inte på den vanliga konsumentmarknaden, utan går enbart att beställa via professionella fotografer.

390 €

Konstprint

Pappret som används till denna produkt är tillverkat av 100 % α-cellulosafiber och är fritt från syra och lignin för att skapa en så hållbar konstprint som möjligt utan att gulna, pulveriseras eller spricka med tiden. Pappret är neutralt vitt och har en vacker struktur likt akvarellpapper med matt yta. Materialet väger 310 g/m². På detta papper ser era fotografier vackra och lyxiga ut!

20 x 30 cm – 40 €
30 x 45 cm – 70 €
40 x 60 cm – 100 €

Canvastavla

Denna tidlösa canvastavla tillverkas av ett tyg i bomull-polyester som fästs över en 2 cm tjock träram, så fotografiet viks över kanterna. Tyget är klarvitt och har en klassisk grovtrådig struktur med matt yta. Materialet väger 320 g/m². Tavlan levereras med fäste på baksidan – klar att hängas upp på väggen! Lika bra går det att ställa den på en byrå eller hylla.

20 x 30 cm – 60 €
30 x 45 cm – 100 €
40 x 60 cm – 140 €

 

Digitala fotografier

Om ni hellre vill skapa olika produkter på egen hand går det självklart bra att köpa digitala fotografier. De fotografier ni valt ut levereras i både färg och svartvitt i låg- och högupplösta versioner via ert lösenordsskyddade webbgalleri. Väljer ni att köpa hela galleriet levereras fotografierna på ett usb-minne i en vacker förvaringsask tillsammans med en liten present från mig.

5 st – 200 € (40 €/st)
10 st – 350 € (35 €/st)
20 st – 600 € (30 €/st)

Hela galleriet – 750 

Vanliga frågor

Priset består av två delar; fotograferingeskostanden och produkterna ni väljer.

Den första delen är fotograferingskostanden, som betalas i samband med bokning. Denna kostnad omfattar själva fotograferingsstunden samt urvalsgalleriet. Fotograferingskostnaden innehåller ej produkter eller nedladdningsbara filer.

Den andra delen består av de produkter och/eller digitala fotografier ni väljer efter att ni sett alla fotografier i ert urvalsgalleri. Ni får fritt välja vilka fotografier ni vill köpa och i vilken form.

Betalsättet är faktura och betaltiden är 14 dagar, om ej annat överenskommits.

Jag kommer gärna hem till er för fotografering på era smultronställen. Det kan vara t.ex. er trädgård, en skogsstig eller stranden vid er sommarstuga. Utanför Åbo-området tillkommer ersättning för resan.

Skulle det vara oväder eller ni bli sjuka när det är dags för vår inbokade fotografering erbjuder jag alltid fri ombokning så att ni har de bästa förutsättningarna för en bra upplevelse.

De lågupplösta digitala fotografierna är optimerade för användning på webben, medan de högupplösta digitala fotografierna är till för att tryckas/printas.

Jag redigerar fotografierna i stilen ni ser här på sidan. Tillfälligheter såsom finnar, blåmärken och myggbett kan jag ta bort om ni önskar det, men jag gör ingen redigering som ändrar på utseendet i övrigt, t.ex. gör jag ej huden mjukare.

Alla produkter jag erbjuder går smidigt att beställa direkt via ert webbgalleri ni får inloggningsuppgifter till efter fotograferingen.

Ja! Klicka här för att komma till min sida om presentkort.

Ellen var väldigt proffsig och tog fina foton. Ett av barnen sprang gärna runt och busade, men det märktes att Ellen hade fotat barn innan då hon vant inväntade rätt tillfällen för att klicka fram vackra höstfoton av våra barn och hela familjen.

Eva med familj

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret så utförligt som möjligt, så återkommer jag med förslag på lediga tider. Jag svarar på mejl vardagar under kontorstid. Ni kan även kontakta mig på adressen info@ellenkivisto.com om ni undrar över något gällande familjefotografering. Glöm inte att kolla skräpposten, ifall mitt svar hamnat där. 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.