Familjefotografering i Åbo

Känns det ibland som att tiden går lite väl fort och barnen växer så det knakar? Att ni lever mitt i vardagskaoset med trotsiga barn? Tanken om familjefotografering har slagit dig, men så har du tänkt ”Äh, jag tar det sen!”, och så blir det inte av. Medan du väntar på det perfekta tillfället missar du många tillfällen du hade velat ha förevigade.

Jag fångar kärleken och ömheten mellan er när ni leker, busar och har kramkalas – små ögonblick som blir stora minnen för livet. Ni behöver inte ens fundera på hur ni skall få till det där albumet eller tavlan på väggen, för jag fixar allting!

Roligt och lättsamt

Familjefotografering passar alla familjer. Ni är välkomna precis som ni är; blyga, busiga, lugna, äventyrslystna, unika och mänskliga. Jag guidar er genom hela fotograferingen med lätta uppgifter som får er att samspela på ett naturligt sätt. Oavsett om ni är en familj som gillar fjanteri och fullt ös eller en lite lugnare familj som föredrar blöta kindpussar och mysiga kramar kommer ni ha det riktigt roligt! Jag anpassar fotograferingen efter er.

Betydelsefullt

Forskning visar att familjefotografering har en positiv inverkan på barnets självkänsla. När barnet ser fotografier av sig själv tillsammans med sin familj i hemmet känner hen samhörighet och upplever sig vara en viktig del av sin familj.

Natursköna platser

Jag är väldigt förtjust i att fotografera utomhus för att nyttja det naturliga ljuset. Mina fotograferingsplatser finns i Åbo, Reso, Lundo, S:t Karins, Pargas och Pemar – alla inom en halvtimmes bilfärd från Åbo centrum. På dessa utvalda fotograferingsplatser har jag stenkoll på hur ljuset faller beroende på tid och väder.

Kreativa tillval

För dig som vill piffa till dig lite extra erbjuder jag blomsterkrans och bukett som tillval. Blomarrangemangen skapas av en skicklig florist utifrån dina egna önskemål. Berätta för mig i samband med bokningen om ni önskar något tillval, så fixar jag det!

Bakom kameran

Jag heter Ellen och det är mig ni träffar när ni kommer till familjefotograferingen! Mitt intresse för fotografering tog fart när jag själv blev mamma 2014 och året därpå, under mammaledigheten, grundade jag mitt företag. Idag arbetar jag heltid som fotograf med fokus på kärlekspar och familjer.

Till min familj hör min pojkvän och min son som bor med oss varannan vecka. För tillfället renoverar vi ett 50-tals hus som är perfekt att leka kurragömma i!

Bilden av mig med min son är tagen av Minna Sipinen.

Ellen Kivistö | Barnfotografering Familjefotografering Åbo
Ellen Kivistö | Fotograf Åbo

Positivt överraskade!

”Jag gick igenom många olika fotografers sidor och bilder innan jag valde Ellen. Vi fick bra direktiv gällande positioner och hur det lönar sig att vara. Det kändes naturligt! Fotograferingsplatsen var mitt i prick och klockslaget med. Vi är väldigt positivt överraskade att det blev så bra bilder av oss. Jag har redan rekommenderat Ellen till alla bekanta!”

Laura med familj

Positivt överraskade!

”Jag gick igenom många olika fotografers sidor och bilder innan jag valde Ellen. Vi fick bra direktiv gällande positioner och hur det lönar sig att vara. Det kändes naturligt! Fotograferingsplatsen var mitt i prick och klockslaget med. Vi är väldigt positivt överraskade att det blev så bra bilder av oss. Jag har redan rekommenderat Ellen till alla bekanta!”

Laura med familj

Så går det till

Bokning

Fyll i bokningsförfrågan längst ner på sidan. När bokningsavgiften är betald är er bokning i kraft.

Planering

Vi planerar tillsammans er fotografering utifrån era önskemål.

Fotografering

Dags för fotografering! Vi ses överenskommen tid och plats och har en riktigt trevlig stund ihop.

Leverans

Era digitala fotografier och produkter levereras. Nu kan ni njuta av fotografierna och titta tillbaka på den här härliga stunden om och om igen!

Familjefotografering utomhus året runt

Jag fotograferar utomhus året runt och älskar det! Låt dig inte avskräckas av de kallare, ruskigare årstiderna – jag har knep för att hålla värmen och skapa fantastiska fotografier ändå.

Vinter

Ljuset är härligt krispigt och mjukt då solen står lågt. Frostiga träd och nyfallen snö på marken medför det lilla extra för magiska vinterporträtt. Jag fotograferar i korta etapper och vi håller pauser med jacka och vantar på. Jag har även med mig värmepåsar ni kan hålla i händerna, fästa under kläderna och lägga i skorna för att hålla värmen.

Vår

Ni kanske tycker det är brunt, grått och tråkigt utomhus innan naturen vaknat till liv, men den avskalade färgpaletten är bara till fördel. Många av mina fotografier är faktiskt tagna under ”mellanårstiderna”. Ljuset från solen är mjukt och behagligt. Senare under våren exploderar det med blommande träd och då blir det fint att ha med dem i bakgrunden.

Sommar

Mitt på dagen är ljuset från solen väldigt skarpt, så jag föredrar att fotografera på morgonen eller kvällen då det är mjukare och härligt gyllene. Under den här årstiden finns det oändligt med alternativ; vid havet – kanske till och med ett svalkande bad, grönskan i lövskogen eller en promenad genom ett vildvuxet blomsterfält för att nämna några.

Höst

Avskräcks inte av regn och rusk. Höstens färger är väldigt vackra och även när löven fallit bjuder naturen på en dovare palett med murriga nyanser, som ni kan se i många av mina fotografier. Jag fotograferar väldigt gärna i kvällsljuset från solen. Mulna dagar är inte så pjåkiga de heller, för då är ljuset mjukt och jämnt.

Svar på vanliga frågor

De minsta barnen jag fotograferar är runt 6-9 månader. Jag rekommenderar att barnet kan sitta själv utan stöd. Någon övre åldersgräns finns inte.

Jag kommer gärna hem till er för att fotografera i exempelvis er trädgård, på sommarstugan eller något annat av era smultronställen! Utanför mitt vanliga fotograferingsområde tillkommer ersättning för resan på 0,71 €/km (2024).

För fotografering i Åbo, Reso, Lundo, S:t Karins, Pargas och Pemar tillkommer inga extra resekostnader.

Klä er så ni känner er fina och bekväma. Jag rekommenderar neutrala färger och nyanser som matchar. Undvik stora tryck och logon för tidlösa bilder.

Innan fotograferingen får ni även en guide med stylingtips av mig!

Skulle det vara oväder eller du bli sjuk när det är dags för vår inbokade fotografering erbjuder jag alltid fri ombokning så att ni har de bästa förutsättningarna för en bra upplevelse.

Bokningsavgiften bekräftar er bokning. Slutsumman betalas då fotograferingen är genomförd.

Betalsättet är faktura som skickas via mejl och betaltiden är 14 dagar, om ej annat överenskommits.

Då ni investerar i värdefulla minnen får ni:

  • Omfattande förberedelseguide och stylingtips
  • Planering utifrån era önskemål
  • En timmes avslappnad fotografering i utomhusmiljö i Åbo-nejden
  • Er kompletta bildberättelse innehållande minst 30 fotografier i ett lättanvänt webbgalleri
  • Känslosam video av era fotografier
  • Säkerhetskopiering av alla bildfiler i ett helt år
  • Konstprint av museumkvalitet i storlek 20 x 30 cm av er favoritbild

Vardagar: 690 €
Veckoslut: 890 €

Bokningsavgiften på 190 € betalas vid bokning och dras av slutsumman som betalas efter fotograferingen.

Innehåll och prislista uppdaterade 1.11.2023. Bokningar som bekräftats innan detta genomförs enligt den gamla prislistan – gäller även presentkort som utfärdats innan detta.

Alla priser är inklusive mervärdesskatt 24 %.

Supernöjda!

”Vi är supernöjda med vårt val av fotograf! Platsen som Ellen valde var nära vårt hem, så det var enkelt för oss att ta oss dit gående med barnvagn. Stämningen under fotograferingen var lugn och det fanns tid att pausa emellanåt. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet! Fotografierna väcker många varma känslor hos oss. Vi rekommenderar absolut Ellen till våra nära och kära!

Ada med familj

Supernöjda!

”Vi är supernöjda med vårt val av fotograf! Platsen som Ellen valde var nära vårt hem, så det var enkelt för oss att ta oss dit gående med barnvagn. Stämningen under fotograferingen var lugn och det fanns tid att pausa emellanåt. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet! Fotografierna väcker många varma känslor hos oss. Vi rekommenderar absolut Ellen till våra nära och kära!

Ada med familj

Ellen Kivistö | Fotograf Åbo | Illustration

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret så utförligt som möjligt, så återkommer jag med förslag på lediga tider. Ni kan även kontakta mig på adressen info@ellenkivisto.com om ni undrar över något gällande familjefotografering.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.