Ehdot

Nämä ehdot koskevat parikuvausta, raskauskuvausta ja perhekuvausta.

Varaus ja peruutus

Kuvausajan varaamalla asiakas hyväksyy ehdot. Varaus astuu voimaan, kun kuvausmaksu on maksettu.

Esteen sattuessa on varattu potrettikuvaus mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan. Asiakkaan tulee ilmoittaa tästä valokuvaajalle niin pian kuin mahdollista.

Valokuvaajalla oikeus olla suorittamatta valokuvausta, jos asiakas on jättänyt kuvausmaksun maksamatta.

Kuvausmaksu kattaa ennen kuvausta tehtyä suunnittelutyötä, minkä takia sitä ei palauteta asiakkaan peruuttaessa valokuvauksen. Peruutuksen tapahtuessa valokuvaajan pyynnöstä palautetaan koko summa välittömästi asiakkaalle.

Palkkio ja maksuaika

Kuvaus ja tuotetilaus toteutetaan varaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Kaikki hinnat sis. alv 24 %.

Kuvausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Asiakkaan valitsemat kuvatuotteet ja/tai digitaaliset valokuvat sekä mahdolliset lisävalinnat ja matkakorvaukset maksetaan kuvauksen jälkeen, ennen kuvien toimitusta. Maksutapa on lasku, mikä lähetetään sähköpostitse. Maksuaika on 14 päivää, ellei toisin ole sovittu.

Maksumuistutuksesta veloitetaan 10 € sekä viiväistyskorko. Maksamaton ja kiistämätön lasku siirtyy perintään ja asiakas maksaa alkuperäisen summan lisäksi perintäkulut.

Kuvatyyli ja kuvakäsittely

Asiakas on tutustunut valokuvaajan kuvatyyliin ennen varausta.


Valokuvat käsitellään valokuvaajan tyylin mukaan. Kuvankäsittelyyn kuuluu hetkillisten virheiden poisto, kuten finnejä, hyttysenpuremia ja mustelmia asiakkaan toiveiden mukaan. Valokuvien retusointi tai manipulointi, esim. ihon pehmennystä tai esineiden poistoa ei tehdä.

Valintagalleria sisältää värillisiä ja mustavalkoisia kuvia valokuvaajan taiteellisen näkemyksen mukaan.

Valokuvaaja toimittaa valmiiksi käsitellyt valokuvat JPG-tiedostomuodossa. Raakakuvia tai käsittelemättömiä valokuvia ei toimiteta eikä niitä ole mahdollista ostaa.

Kuvia ei saa uudelleenkäsitellä julkaistaessa, eikä niihin saa lisätä filttereitä.

Valintagalleria

Kirjautumistiedot valintagalleriaan lähetetään sähköpostitse 7 päivän sisällä kuvauspäivästä. Valintagalleria on auki 7 päivää, ellei toisin ole sovittu. Asiakkaan tulee tehdä tilauksensa määräaikaan mennessä.

Valintagalleriassa näkyvät kuvat ovat tarkoitettu ainoastaan tuotetilausta varten. Niitä ei ole lupa kopioida eikä julkaista.

Tuotantoaika ja toimitustapa

Taidetuloste ja canvastaulu: Valmistetaan 7 päivän sisällä maksun vastaanottamisesta.

Albumi: Valmistetaan 4-6 viikon sisällä maksun vastaanottamisesta.

Digitaaliset kuvat: Lataustiedot lähetetään sähköpostitse 5 päivän sisällä maksun vastaanottamisesta.

Postikulut kotimaahan sisältyvät tuotehintoihin. Pakettien toimitusaika on 2-3 päivää. Valokuvaaja ei vasta Postin tai Matkahuollon aiheuttamista viivästyksistä.

Kuvien käyttöoikeudet

Asiakas saa rajoittamattoman ajan vapaasti käyttää toimitettuja valokuvia omaan ei-kaupalliseen käyttöön. Tähän lasketaan myös asiakkaan perhe ja ystävät.

Asiakas saa rajattomasti teettää ostetuista digitaalisista kuvista erilaisia tuotteita. Valokuvaaja ei vasta näiden tuotteiden laadusta.

Julkaistaessa kuvia netissä tulee valokuvaajan nimi mainita kuvatekstissä.
Facebook: @Photographer Ellen Kivistö

Instagram: @ellen.kivisto

Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupalliseen tarkoitukseen eikä luovuttaa kuvia kolmannelle osapuolelle, esim. meikkaajalle, kampaajalle tai muille yrityksille ilman erillistä sopimusta. Asiakas ei saa harjoittaa valokuvien myyntiä.

Valokuvaaja pidättää itsellään oikeuden käyttää valokuvat markkinoinnissaan (nettisivuillaan ja sosiaalisissa medioissaan). Mikäli asiakas ei hyväksy tätä, tulee hän kertoa siitä etukäteen. Valokuvaaja voi myydä tuotteita valintagallerian kaupan kautta vain niille henkilöille, joille asiakas on antanut kirjautumistiedot.

Varmuuskopiointi

Valokuvaaja ottaa valokuvaukseen mukaan varakameran, objektiiveja, akkuja ja muistikortteja siltä varalta, että jokin laite menisi epäkuntoon. Valokuvaaja ottaa digitaalisista tiedostoista varmuuskopiot ja tallentaa ne ulkoiselle kovalevylle ja pilvipalveluun.

Asiakkaan salasanalla suojattu nettigalleria on nähtävissä 12 kuukauden ajan kuvauspäivästä. Tänä aikana valokuvaaja on vastuussa digitaalisten valokuvien varmuuskopioinnista. Asiakas on itse vastuussa digitaalisten valokuviensa lataamisesta määräaikaan mennessä. Nettigalleria poistetaan järjestelmästä 12 kuukauden kuluttua ja asiakas on tämän jälkeen itse vastuussa digitaalisten valokuviensa säilyttämisestä.