Ehdot

Nämä ehdot koskevat parikuvausta, raskauskuvausta ja perhekuvausta. Päivitetty 1.11.2023.

Varaus ja peruutus

Varausmaksun maksamalla asiakas hyväksyy nämä ehdot ja varaus astuu voimaan.

Asiakkaalla on oikeus perua kuvaus ennen varausmaksun eräpäivää, jolloin varausmaksu palautetaan. Varausmaksua ei palauteta mikäli asiakas peruu kuvauksen myöhemmin. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus, vaan peruutuksesta tulee ilmoittaa sähköpostitse/puhelimitse.

Esteen sattuessa, kuten sairastapaus, on varattu kuvaus mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan. Asiakkaan tulee ilmoittaa tästä kuvaajalle niin pian kuin mahdollista.

Kuvaajalla on oikeus olla suorittamatta kuvausta, jos asiakas on jättänyt varausmaksun maksamatta.

Palkkio ja maksuaika

Kuvaus toteutetaan varaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Kaikkiin hintoihin sisältyy arvonlisäveroa 24 %.

Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä ja se vähennetään loppumaksusta. Loppumaksu sekä mahdolliset lisävalinnat maksetaan kuvauksen jälkeen, ennen kuvien toimitusta.

Maksutapa on lasku sähköpostitse. Maksuaika on 14 päivää, ellei toisin ole sovittu.

Maksumuistutuksesta veloitetaan 5 € sekä viiväistyskorko. Maksamaton lasku siirtyy perintään ja asiakas maksaa alkuperäisen summan lisäksi perintäkulut.

Kuvatyyli ja kuvakäsittely

Asiakas on tutustunut kuvaajan kuvatyyliin ennen varausta. Asiakas ymmärtää, että erilaiset sää- ja valo-olosuhteet sekä kuvauspaikat vaikuttavat lopputulokseen.

Kuvankäsittelyyn kuuluu hetkillisten virheiden poisto, kuten finnejä, hyttysenpuremia ja mustelmia asiakkaan toiveiden mukaan. Kuvien retusointi tai manipulointi, esimerkiksi ihon pehmennystä tai esineiden poistoa ei tehdä.

Kuvaaja toimittaa valmiiksi käsitellyt kuvat JPG-tiedostomuodossa. Raakakuvia tai käsittelemättömiä kuvia ei toimiteta eikä niitä ole mahdollista ostaa. Kuvia ei saa uudelleenkäsitellä eikä niihin saa lisätä filttereitä.

Toimitustapa ja toimitusaika

Digitaaliset kuvat toimitetaan salasanasuojatun verkkogallerian kautta loppumaksun vastaanottamisen jälkeen. Toimitusaika on tavallisesti 7-14 päivää.

Tuotteet valmistetaan maksun vastaanottamisen jälkeen ja toimitetaan Postin tai Matkahuollon kautta. Pakettien toimitusaika on 2-3 päivää. Kuvaaja ei vastaa asiamiehen aiheuttamista viivästyksistä.

Kuvien käyttöoikeudet

Asiakas saa rajoittamattoman ajan vapaasti käyttää toimitettuja kuvia omaan, ei-kaupalliseen, käyttöön. Tähän lasketaan myös asiakkaan perhe ja ystävät.

Asiakas saa rajattomasti teettää kuvista erilaisia tuotteita. Kuvaaja ei vasta näiden tuotteiden laadusta.

Julkaistaessa kuvia netissä tulee kuvaajan nimi mainita kuvatekstissä.

Facebook: @Photographer Ellen Kivistö

Instagram: @ellen.kivisto

Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupalliseen tarkoitukseen ilman erillistä sopimusta. Asiakas ei saa harjoittaa kuvien myyntiä.

Kuvaaja pidättää itselleen oikeuden esitellä töitään (portfolio, verkkosivut, sosiaalinen media). Kuvaaja voi myydä tuotteita verkkogallerian kaupan kautta vain niille henkilöille, joille asiakas on itse jakanut verkkogalleriansa.

Varmuuskopiointi

Kuvaaja ottaa kuvaukseen mukaan varakameran, objektiiveja, akkuja ja muistikortteja siltä varalta, että jokin laite menisi epäkuntoon. Kuvaaja ottaa digitaalisista tiedostoista varmuuskopiot ja tallentaa ne ulkoiselle kovalevylle ja pilvipalveluun.

Asiakkaan salasanalla suojattu verkkogalleria on käytössä 12 kuukauden ajan kuvauspäivästä. Asiakas on vastuussa digitaalisten kuviensa lataamisesta määräaikaan mennessä.