Ehdot

Nämä ehdot koskevat parikuvausta, raskauskuvausta ja perhekuvausta.

Varaus ja peruutus

Kuvausmaksun maksamalla asiakas hyväksyy nämä ehdot ja varaus astuu voimaan.

Kuvausmaksu toimii varausmaksuna ja se sisältää ennen kuvausta tehtyä suunnittelutyötä, kuvausajan sekä valintagallerian. Kuvausmaksu ei sisällä ladattavia digitaalisia kuvia eikä tuotteita, vaan ne ostetaan erikseen.

Asiakkaalla on oikeus perua kuvaus ennen kuvausmaksun eräpäivää, jolloin kuvausmaksu palautetaan. Kuvausmaksua ei palauteta mikäli asiakas peruu kuvauksen myöhemmin. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus, vaan peruutuksesta tulee ilmoittaa sähköpostitse/puhelimitse.

Esteen sattuessa, kuten sairastapaus, on varattu kuvaus mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan. Asiakkaan tulee ilmoittaa tästä kuvaajalle niin pian kuin mahdollista.

Kuvaajalla on oikeus olla suorittamatta kuvausta, jos asiakas on jättänyt kuvausmaksun maksamatta.

Palkkio ja maksuaika

Kuvaus toteutetaan varaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Kaikkiin hintoihin sisältyy arvonlisäveroa 24 %.

Kuvausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Digitaaliset kuvat, tuotteet sekä mahdolliset lisävalinnat ja matkakorvaukset maksetaan kuvauksen jälkeen, ennen kuvien toimitusta.

Maksutapa on lasku sähköpostitse. Maksuaika on 14 päivää, ellei toisin ole sovittu.

Maksumuistutuksesta veloitetaan 10 € sekä viiväistyskorko. Maksamaton lasku siirtyy perintään ja asiakas maksaa alkuperäisen summan lisäksi perintäkulut.

Kuvatyyli ja kuvakäsittely

Asiakas on tutustunut kuvaajan kuvatyyliin ennen varausta. Asiakas ymmärtää, että erilaiset sää- ja valo-olosuhteet sekä kuvauspaikat vaikuttavat lopputulokseen.

Kuvankäsittelyyn kuuluu hetkillisten virheiden poisto, kuten finnejä, hyttysenpuremia ja mustelmia asiakkaan toiveiden mukaan. Kuvien retusointi tai manipulointi, esimerkiksi ihon pehmennystä tai esineiden poistoa ei tehdä.

Kuvaaja toimittaa valmiiksi käsitellyt kuvat JPG-tiedostomuodossa. Raakakuvia tai käsittelemättömiä kuvia ei toimiteta eikä niitä ole mahdollista ostaa. Kuvia ei saa uudelleenkäsitellä julkaistaessa, eikä niihin saa lisätä filttereitä.

Valintagalleria ja tilaus

Kirjautumistiedot valintagalleriaan lähetetään sähköpostitse 7 päivän sisällä kuvauspäivästä. Valintagalleria on auki 7 päivää, ellei toisin ole sovittu. Asiakkaan tulee tehdä tilauksensa määräaikaan mennessä. Vahvistettu tilaus ei ole mahdollista muuttaa eikä peruttaa.

Valintagalleriassa näkyvät kuvat ovat tarkoitettu ainoastaan tilausta varten. Niitä ei ole lupa kopioida eikä julkaista.

Tuotantoaika ja toimitustapa

Digitaaliset kuvat toimitetaan asiakkaan salasanasuojatun nettigallerian kautta maksun vastaanottamisen jälkeen.

Tuotteet valmistetaan maksun vastaanottamisen jälkeen ja toimitetaan Postin tai Matkahuollon kautta. Pakettien toimitusaika on 2-3 päivää. Kuvaaja ei vastaa asiamiehen aiheuttamista viivästyksistä.

Kuvien käyttöoikeudet

Asiakas saa rajoittamattoman ajan vapaasti käyttää toimitettuja kuvia omaan ei-kaupalliseen käyttöön. Tähän lasketaan myös asiakkaan perhe ja ystävät.

Asiakas saa rajattomasti teettää ostetuista digitaalisista kuvista erilaisia tuotteita. Kuvaaja ei vasta näiden tuotteiden laadusta.

Julkaistaessa kuvia netissä tulee kuvaajan nimi mainita kuvatekstissä.

Facebook: @Photographer Ellen Kivistö

Instagram: @ellen.kivisto

Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupalliseen tarkoitukseen eikä luovuttaa kuvia kolmannelle osapuolelle, kuten meikkaajalle, kampaajalle tai muille yrityksille ilman erillistä sopimusta. Asiakas ei saa harjoittaa kuvien myyntiä.

Kuvaaja pidättää itsellään oikeuden käyttää kuvat markkinoinnissaan (nettisivuillaan, sosiaalisissa medioissaan sekä painetussa materiaalissa). Mikäli asiakas ei hyväksy tätä, tulee hän kertoa siitä etukäteen. Kuvaaja voi myydä tuotteita nettigallerian kaupan kautta vain niille henkilöille, joille asiakas on antanut kirjautumistiedot.

Varmuuskopiointi

Kuvaaja ottaa kuvaukseen mukaan varakameran, objektiiveja, akkuja ja muistikortteja siltä varalta, että jokin laite menisi epäkuntoon. Kuvaaja ottaa digitaalisista tiedostoista varmuuskopiot ja tallentaa ne ulkoiselle kovalevylle ja pilvipalveluun.

Asiakkaan salasanalla suojattu nettigalleria on käytössä 12 kuukauden ajan kuvauspäivästä. Tänä aikana kuvaaja on vastuussa digitaalisten kuvien varmuuskopioinnista. Asiakas on itse vastuussa digitaalisten kuviensa lataamisesta määräaikaan mennessä. Nettigalleria poistetaan järjestelmästä 12 kuukauden kuluttua ja asiakas on tämän jälkeen itse vastuussa digitaalisten kuviensa säilyttämisestä.