Liga & Guðbjörn-Couple Photography Iceland

Ellen Kivistö Parfotografier, Resor

Förutom bröllopet jag fotade i nordvästra Island och skrev om i förra inlägget hann jag med några porträttfotograferingar under min resa längs den södra kusten. Jag är så glad över att jag träffade Liga och Guðbjörn, de var väldigt lättsamma att umgås med och plötsligt hade vi skrattat bort ett par timmar ute i den fina naturen!

Vi  började fotograferingen med att åka iväg till Kleifarvatn, en sjö omgiven av intressanta klippformationer inte alls långt ifrån Reykjavík. Just denna dag var en av de soligaste och varmaste jag upplevt på Island, trots att väderprognosen som vanligt visade allt från strålande solsken till regnoväder, men vi hade en väldig tur med vädret under fotograferingen. Precis när vi parkerat gick solen i moln som jag hade hoppats på, så jag kunde fota på alla de platser jag ville. Det regnade bara några minuter under hela kvällen, men då tog vi skydd i bilen eftersom den inte stod långt ifrån.

Vi fortsatte fotograferingen med att åka vidare några kilometer, till Krýsuvik för fota intill de heta källorna. Omgivningen var väldigt fin, men det knepiga med att fota på detta ställe var att man inte fick gå utanför stigarna, eftersom vissa källor var så heta att vattnet kokade och på vissa ställen bubblade het lera upp ur marken. Det luktade också svavel, men efter att ha bott i en Airbnb -lägenhet och duschat i naturligt uppvärmt vatten hade min näsa hunnit vänja sig vid lukten. Jag hittade ändå ett ställe där jag kunde fota porträtten utan att få med vare sig stigen eller repen, visst blev det fint?