De Gamlas Dans Åbo, Vanhojentanssit Turku

Ellen Kivistö Evenemang

Spolar vi tillbaka tiden lite grann befann jag mig en fredagskväll i Logomo i Åbo för att fotografera De Gamlas Dans, en tillställning jag tidigare aldrig tagit del av. Jag måste erkänna att jag faktiskt var lite nervös innan, då jag bara hann hem för att byta klädsel och innehåll i väskan efter en lång praktikdag och inte mer än mejlat med personen som anlitat mig. Inte hade mitt presskort jag behövde för att komma in som fotograf hunnit komma med posten heller och jag hade ingen aning om hur ljusförhållandena skulle vara. Men precis som det brukar löste sig allt och jag hann träffa min kund i exakt två sekunder, så jag hann se hur hon såg ut, innan hon försvann i vimlet igen.

Det var en så trevlig stämning som smittade av sig i hela salen då orkestern satte igång och leendena glänste ikapp med klänningarna. I det ögonblicket kände jag mig väldigt tacksam över att jag genom mitt jobb komma i kontakt med så många olika människor och få vara en del av så många olika festligheter. Efter att danserna var över smet vi snabbt ut i en korridor för att hinna med några porträtt innan folkmassan skulle strömma ut.

Jag är tacksam även över att jag fått lov att publicera serien, så här kommer några utvalda höjdpunkter från alla drygt tvåhundra fotografier jag levererade till paret efter en och en halvtimmes fotografering.

Laeslahti-32

Laeslahti-77

Laeslahti-8

Laeslahti-67

Laeslahti-43

Laeslahti-40

Laeslahti-58

Laeslahti-60

Laeslahti-86

Laeslahti-93

Laeslahti-165

Laeslahti-136

Laeslahti-140

Laeslahti-147

Laeslahti-198

Laeslahti-203-webb