Sköna dagar på landet

Ellen Kivistö Dagbok

Förra veckan tillbringade jag i mina barndomstrakter utan några som helst planer. Kameran hängde förstås med, men stativet glömde jag kvar i bakluckan så några självporträtt blev det inte. Nu är jag i Åbo en sväng för att sköta några firmaärenden, sedan åker jag tillbaka igen för att ta vara på de sista varma och lediga sommardagarna innan studierna rullar igång igen.

Sommar

Dagarna på landet har till största delen bestått av att traska runt i fin natur.

Sommar-2

Lillkillen har hängt med mig då jag kollat in nya platser att fotografera på. Jag ser så mycket framemot sensommarens alla porträttsessioner!

Sommar-3

Mamma hängde med på en promenad och vi fick syn på både stora och små grodor intill en bäck. Lillkillen var dock inte ett dugg intresserad av dem.

Sommar-4

Några dopp har det blivit – i både sött och salt vatten. Här på berget låg jag en god stund och ojade mig över hur vacker den finska sommaren är.

Sommar-5

Sedan har jag bongat skogens guld lite varstans, plockat dem i skjortan, gått hem halvnaken och skrattat för mig själv åt alla gamla tanter med gummistövlar, mygghattar och toma korgar jag mött. Av kantarellerna gjorde jag soppa med lök jag drog upp ur mammas trädgårdsland. Färskare och godare än så blir det nog inte.

Sol

En kväll lånade jag en cykel och trampade iväg för att kika in ett övergivet hus jag minns från mina ridturer som barn. Då jag kom fram till skogen delade sig stigen åt tre olika håll och jag kunde inte minnas vilken som ledde fram till huset, så jag valde den som såg mest spännande ut, men den ledde mig bara mitt ut i ingenstans. Jag cyklade och cyklade, över berg och genom snårig skog, och hur galet det än låter att tappa bort sig på orten jag växt upp lyckades jag göra det. Men jag njöt av det och såg solen sakta gå ner medan jag mumsade i mig vildhallon. Som ni märker hittade jag tillbaka, för nu sitter jag ju här och skall precis klicka på publicera.