Heidi & Gustav – Bröllop Pargas, Häät Parainen

Ellen Kivistö Bröllopsfotografier

När musiken sattes igång och kyrkdörrarna öppnades den där septemberlördagen i Pargas kyrka kunde man känna hur släkten och vännerna som satt bänkade höll andan. Framför altaret stod Gustav i sällskap av barnen, bestmannen och brudfrämman. Så började Heidi sjunga. Det var nog inte många ögon som hölls torra.

Heidi och Gustav hade valt att lägga till egna programpunkter i vigselceremonin. De talade så vackert om och till varandra. Det var ett lyckligt par, som efter många år tillsammans vigde sig och man såg verkligen hur mycket denna dag betydde för dem när de stod där framför sina närmaste.

På bara någon minut efter vigseln hann vädret gå från strålande sol till tunga regnmoln. Jag minns så tydligt när jag träffade paret några dagar innan bröllopet hur de berättade att de så gärna ville ha dramatiska moln i bakgrunden på sina porträtt, och det var precis det de fick. När vi kände regndropparna bli allt tätare hoppade vi i bilarna och körde iväg till Brankis.

Under festen bjöds det på mycket gott, många skratt, många tårar, många svängar på dansgolvet och fina, fina tal från vännerna. Då jag lämnade festen sent på natten var den ännu i full gång.