Elisa & Jouni – Bröllop Åbo Tövsala, Häät Turku Taivassalo

Ellen Kivistö Bröllopsfotografier

Jag blir alldeles varm om hjärtat då jag tänker tillbaka på Elisas och Jounis bröllopsdag i Tövsala.

Porträttfotograferingen bokade vi in till samma dag som provsminkningen och -frisyren, så i full bröllopsutstyrsel begav vi oss sedan tillsammans ut till Runsala en solig måndagskväll. De berättade redan första gången de kontaktade mig i vintras att de väldigt gärna ville få med den vackra finländska naturen i porträtten. I alla mina porträttfotograferingar ingår det att jag på förhand letar upp flera olika lämpliga platser för fotograferingen, eftersom jag förutom att alltid lyssna till mina kunders önskemål och erbjuda fotografering i lite speciella miljöer även är mån om att ta ljuset i beaktande. Runsala erbjuder en uppsjö av olika möjligheter för fotografering och trots att jag bor bara tio minuter ifrån med bil hittade jag nya smultronställen i den varierande naturen.

Vi började fotograferingen med en lugn promenad bland de gamla träden och sensommarens mättade grönska, för att sedan åka vidare och njuta av solrosorna i den behagliga värmen. Det var så mysigt. Elisa och Jouni var lättsamma och genuina, ingenting skvallrade om att de faktiskt kände sig lite nervösa innan. “Men äsch, vi gifter oss bara en gång så vad gör det om klänningen blir smutsig”, konstaterade Elisa när hon hoppade över ett lerigt dike i sina vita sneakers och tyllsläp på väg till solrosfältet. Avslutningsvis åkte vi en liten bit vidare för att komma till havet, där vi njöt av den rosaskiftande solnedgången innan vi kramades god natt och åkte hem.

Fem dagar senare var det dags för vigsel och fest, så jag styrde iväg mot Tövsala, en ny bekantskap för mig som jag genast kände att jag gillade. Det kändes i luften att det lovats åskoväder, men några moln tornade ej upp sig. Regnet sipprade försiktigt genom den mjölkvita himlen strax innan vigselceremonin skulle äga rum på gården, gästerna klämde ihop sig under paraplyerna och duon började spela. Lite regn under bröllopsdagen betyder tur, eller? Det var en väldigt fin och känslofylld ceremoni som gav mig gåshus. De såg så otroligt lyckliga ut där de stod alldeles nygifta (kolla bara bilderna) och deras glädje smittade av sig. I stunder som dessa glömmer man faktiskt bort att man är på jobb för man rycks med i den härliga stämningen.

Efter ceremonin bjöds det på grillmat vid partytältet. Kvällen fortsatte med tal, skratt, lyckotårar, massvis med kramar och bara trevlig, avslappnad samvaro. När tårtorna var uppätna och det började skymma utanför tändes ljusen, duon uppträdde med favoritlåtarna och stämningen var så på topp så de frågade om jag kunde stanna längre för de ville dansa brudvalsen ändå (något de inte hade planerat göra). Hela kroppen var fylld med så mycket värme då jag mitt i natten körde hem genom det dimmiga landskapet, så jag kan bara föreställa mig lyckan Elisa och Jouni kände den dagen. Jag önskar dem allt gott.

Nedan ser ni en femtedel av alla fotografier jag levererade dem. Porträtten valde jag att fläta in i berättelsen. Lämna gärna en kommentar då du tittat.