Anna & Oscar – Bröllop Åbo, Häät Turku

Ellen Kivistö Bröllopsfotografier

Anna och Oscar reste från Sverige för att gifta sig i Åbo en lördag i slutet av augusti. De valde att låta sig vigas i S:ta Katarina kyrka, en ny bekantskap för mig. Kyrkan var liten och mysig och alldeles lagom för deras vigselceremoni med enbart de allra närmaste närvarande.

Då de långt i förväg bokade mig för att fota porträtt berättade de att de kände sig nervösa inför fotograferingen och därför valde de först helt bort fotografering av vigseln. När dagen väl närmade sig kände de att de nog ändå ville ha fotografier från vigselceremonin att titta tillbaka på senare i livet. Och tur var väl det, för efteråt berättade de att de knappt lagt märkte till att var där och fångade alla de där fina ögonblicken. Jag är så tacksam för förtroendet och tacksam över att jag också får dela med mig av fotograferna till er.

Efter den vackra ceremonin och grattiskramarna hade vi en kort porträttfotografering. Väderprognosen visade mulet och stor risk för regn hela dagen, men när vi satte igång med fotograferingen klarnade det istället upp och för en riktigt kort stund fick vi ett sådant otroligt vackert sken. Sensommargrönskan som omgav kyrkan var dessutom så fin, så vi behövde inte gå mer än några meter för att få till en serie varierande portätt.